KRAJ VELIKE MARKE

Lancia ostaje na samo jednom modelu

14.01.2014 u 12:28

Bionic
Reading

Tužne vijesti za sve ljubitelje legendarne talijanske marke: prvi čovjek grupacije Fiat odlučio je ugasiti aparate na kojima Lancia već neko vrijeme životari. Kakva šteta!

La Repubblica je sjela sa Sergijem Marchionneom te su između ostalog razgovarali o Lanciji, a odgovor koji su talijanski novinari dobili, iako pomalo očekivan, svejedno nas je ostavio u stanju šoka i nevjerice.

Delta koja se proizvodi već šest godina neće dobiti nasljednika, a trenutni Chryslerovi modeli koji se prodaju pod Lancijinom značkom u Europi uskoro će dobiti natrag svoj izvorni znak. Fiat će naime ponovno pokušati s Chryslerom na Starom kontinentu.

Ovdje priči nije kraj.

To efektivno znači da će Lancia ostati isključivo na Ypsilonu, no Marchionne ga planira ponuditi isključivo Talijanima, što će značiti i kraj ere za jednu od legendarnih automobilskih marki.

Možda vam se u ovom trenutku vijest o Lancijinoj smrt ne čini posebno važnom, no to samo znači da je Talijanima pošlo za rukom da minulih godina potpuno unište naizgled neuništivu karizmu.

Pogledajte videoisječke u nastavku ako nam ne vjerujete.