SVE U JEDNOM LONCU

Lakšeg recepta za tjesteninu od ovog - nema

28.10.2014 u 07:22

Bionic
Reading

U jednom loncu skuhat ćete tjesteninu s umakom, i to za svega desetak minuta. Jednostavnije od ovoga ne može biti

Potrebni sastojci za četiri osobe:

350 g špageta ili neke druge tjestenine
350 g mini rajčica ili većih rajčica narezanih na manje komade
mali luk, sitno narezan
4 češnja češnjaka, narezana
malo čili paprike
desetak listova bosiljka
2 žlice maslinova ulja
malo soli
mljeveni papar
4 1/2 čaše vode
svježe nariban parmezan za posipanje

Priprema

Tjesteninu, rajčice, luk, češnjak, čili papriku, bosiljak, ulje, sol i papar stavite u lonac i nalijte vodu. Stavite na jaku vatru dok ne provre. Kad provre, nježno promiješajte sastojke da se tjestenina ne zalijepi.

Jelo je gotovo kad gotovo sva voda ispari, a tjestenina bude al dente, za nekih 9-10 minuta.

Jelo, ako je potrebno, začinite solju i paprom, dodajte malo maslinova ulja, ukrasite svježim bosiljkom i poprskajte s malo maslinova ulja te dodajte naribani parmezan.