PRAVI KLASIK

Kupovina koja se isplati: Ove jakne nevjerojatno su udobne i laskave za liniju

26.02.2024 u 12:21

Bionic
Reading

Kada je švedski brend Toteme 2021. dizajnirao jakne sa šalom, nitko nije ni slutio da će ovaj novi modni komad ubrzo postati pravi klasik

Jakna s ušivenim šalom osvojila je ulice Londona i New Yorka još prije dvije zime, a sada je jasno da je riječ o trendu koji će se nositi još puno godina, ponajviše zbog njihove udobnosti i svestranosti kojima je teško odoljeti.

Iako modni svijet još uvijek nije složan oko njihova naziva pa ih neki nazivaju kaput-šalom, drugi jaknama sa šalom, oko njihove popularnosti ne postoje dileme. Originalne, efektne, ali i nenametljive, kao stvorene su za stjecanje laskave titule modnog klasika.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

'Krivac' za dizajn ovog komada je švedski Toteme, poznat po svom minimalističkom dizajnu koji odiše tihim luksuzom.

Predimenzionirana jakna od mješavine vune, koja se ističe rubom poput onih na pokrivačima i odgovarajućim šalom s resama, na tržištu je od studenog 2021. te je otad skupila pravu vojsku obožavatelja diljem svijeta.

Njen laskav kroj velika je prednost, kao i činjenica da nije ni preuska ni predimenzionirana, stoga je toliko udobna da se nosi cijele zime od jutra do mraka.

Nakon što je Toteme predstavio jakne sa šalom modnim zaljubljenicama, nije trebalo dugo čekati da i drugi luksuzni brendovi prepoznaju vrijednost ovog razigranog komada pa je ubrzo Loewe dizajnirao proljetnu jaknu vesele žute boje koja je postala veliki hit.

Također, možete je pronaći u high street trgovinama poput Zare, koja donosi čokoladnosmeđu jaknu sa šalom, a H&M predstavlja pravi zimski klasik - 'pufericu' s debelim šalom, uz koju možete zaboraviti na hladnoću.

Ako ste još u nedoumici biste li investirali u ovaj komad ili ne, pogotovo kako nam se bliži kraj hladnih zimskih dana, dobra opcija je kupovina tanke proljetne jakne sa šalom jer je kao stvorena za prijelazno razdoblje.