brzo i fino

Kuhajte kao Antonija Blaće: Voditeljica podijelila recept za prste polizati, nazvala ih je 'zalogajčići za ponijeti'

15.09.2021 u 22:24

Bionic
Reading

Jedno od mnogima omiljenijih televizijskih lica rado na društvenim mrežama dijeli videa i fotografije svojih jela. Obično spravlja kombinaciju zdravih i sezonskih namirnica koje se lako i brzo pripremaju, a obožavatelji je redovito traže recept. Ovaj put je podijelila jedan kojem je teško odoljeti

Šarmantna Šibenčanka sabrala je sve savjete, recepte i preporuke o prehrani koji su joj njoj pomogli da postane zdrava i fit u priručnik 'Ljeto bez parea'. Antonija Blaće nije pobornica dijeta, već raznovrsne, uravnotežene prehrane, pa se u njezinom priručniku mogu pronaći ukusni recepti, a jedan svoj je podijelila na Instagramu.

Potrebni sastojci:

  • 4 jaja
  • 3-4 žlice skyra
  • 2-3 žlice bilo kojeg brašna
  • pola praška za pecivo
  • sol, začini po želji

Priprema:

Zamutiti smjesu gušće nego za palačinke. Posprejati vodom kalupe. U njih naliti malo smjese, malo sastojaka pa malo smjese, savjetuje Antonija i otkriva kako su njezini sastojci 'što nađe u frizideru', a u ovom slučaju kombinacija rikola i pršut, šunka sir i gljive te cvjetača i tikvica. Na kraju 'zalogajčiće' posuti sezamom i peči 20-tak minuta na 180 stupnjeva. Dobro začiniti tijesto omiljenim začinima - češnjak u prahu, kurkuma, curry ili nekim drugim.