LAŽNA RASKOŠ

Krzno u svim (ne)mogućim izdanjima

25.01.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Mnogi tvrde da bi radije hodali goli nego obukli krzno, pa su tako ulice preplavili najluđi lažni krzneni primjerci. Lažno krzno ove su zime dodatno isfurale poznate ljubiteljice mode poput Kate Moss, Posh, Liz Hurley. Nema povratka

Elizabeth Hurley
Kate Moss

Da biste bili u 'krznenom' trendu, bezbrižno krenite u pohode po dućanima, jer se ove zime nudi beskonačno mnogo varijacija na temu: kaputi, kape, čizme, torbice, okovratnici, dodaci za rukave…

Ako želite biti samozatajni, ne morate odmah pomisliti na dugodlake ružičaste krznene bundice s naglašenim ramenima - nude se i kojekakvi diskretni odjevni krzneni predmeti kao i modni dodaci.

Burberry je tako ponudio cjevkasti šal koji se samo natakne preko glave i stoji uz vrat. Takvu foru možete pokazati čak i u uredu, u kombinaciji s bijelom košuljom.

Marc Jacobs predlaže svijetlo smeđe krznene buce uz crvenu suknjicu i ljubičaste hulahopke. Christopher Kane pokazao je kako crna krznena jaknica s većim ovratnikom i tik malo podignutim rukavima (a la bikerska jakna) odlično stoji uz laganu lepršavu haljinu do koljena s prozirnim volanima, u boji bijele kave.

Kod krznenih jaknica dobro je da su što komotnije, čak naglašenih ramena, jer dizajneri nalažu volumen u gornjem dijelu tijela, a mršavu siluetu u donjem. Tajice su dakle odličan izbor uz krznenu bundu.

Krzneni prsluci također su vrlo popularni, a dizajneri ih sugeriraju čak i na najsvečanije večernje haljine, jer ženi daruju dodatnu dozu elegancije.

Krznene kape također su poželjan modni dodatak koji može začiniti brojne odjevne kombinacije. Horde slavnih već su promovirale bezbroj 'krznenih kombinacija' za dan, noć, sunce, snijeg...

Catherine Zeta-Jones
Penelope Cruz
Anna Wintour