DOMAĆI PROTEINSKI KRUH

Kruha se ne morate odreći ni kada ste na dijeti: Danijela Dvornik ima odličan recept

22.03.2022 u 18:54

Bionic
Reading

Udovica kralja funka Dine Dvornika, Danijela Dvornik ne krije koliko joj se promijenio život otkako je počela paziti na prehranu, ali i redovito vježbati. U odluci da svoje tijelo dovede u top formu, na Instagramu otkriva i što joj je nutricionistica prepisala, a sada je podijelila i recept za ukusni kruh

Ne možete zamisliti svoj život bez kruha, no isto ste tako svjesni da onaj vaš omiljeni, bijeli, itekako šteti vašem tijelu. Ako se ne možete odreći omiljene namirnice, koja se tako dobro uklapa u sve obroke, ostaje vam jedno - pronađite njegovu zdravu inačicu.

Odličan recept na svom je Instagramu sa vjernim pratiteljima podijelila Danijela Dvornik, koja sebi priprema proteinski kruh, a recept vam donosimo u nastavku.

Sastojci:

  • 135 g sjemenki suncokreta
  • 90 g lana
  • 65 g lješnjaka/badema/oraha
  • 145 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 4 žlice psylliuma u prahu
  • 1 mala žličica sitne soli
  • 1 žlica meda
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 350 ml vode

Priprema:

Sameljite sjmenke, orašide i zobene pahuljice pa pomiješajte sve suhe sastojke. Umutite med, ulje i vodu i dodajte ih suhim sastojcima.

Dobro izmiješajte dok se sve ne natopi i tijesto ne postane jako gusto (ako je pretvrdo, dodajte žličicu do dvije vode). Ugladiti vrh žlicom.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, pa stavite kruh peći na papiru za pečenje na srednjoj rešetki oko 20 minuta. Izvadite ga iz lima, okrenite naopako, izravno na rešetku i pecite još 30 do 40 minuta.

Kruh je gotov kada zvuči šuplje. Prije rezanja ohladiti kruh u potpunosti.