FILIP ŠOVAGOVIĆ:

Kredite su mi otplaćivali jamci

08.04.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Glumac, redatelj i pisac Filip Šovagović doveo se do financijskog kraha pa su mu kolege Igor Mešin i Filip Nola otplaćivali kredite

Filip Šovagović otkrio je za Gloriju da se našao u najtežem razdoblju svog života kad je živio sam, izbjegavajući plaćanje nagomilanih računa.  

'Nisam pušio, nisam išao po kavama, nisam plaćao račune. Tijekom dvije godine moj je poštanski sandučić toliko nabubrio da je skoro eksplodirao. U njemu su se namnožile opomene, ovrhe, kamate na kamate, a ja sam ih uredno ignorirao. Priznajem, u prvoj fazi me hvatala panika. Sanjao sam da računi lete i razbijaju mi se u tijelo poput oštrice noža. No i to je prošlo', ispričao je Filip.

Do tog kraha, kako kaže, došlo je zbog nekontroliranog trošenja.

'Među prvima sam dignuo nekoliko namjenskih i nenamjenskih kredita. Poput mnogih, previše sam se zaigrao, povjerovao sam u lažnu sliku svijeta u kojoj bih preko noći trebao imati sve. Stan, vikendicu, grunt, dva automobila, tri kompjutora, četiri telefona... Na kraju sam skužio da mi ništa od toga ne treba', govori Filip koji se posebno zahvalio svojim prijateljima.

'Najveću zahvalnost dugujem jamcima, kolegama Igoru Mešinu i Filipu Noli, s kojima sam ostao prijatelj i nakon mnogih vrlo nezgodnih situacija. Oni su, naime, bili prisiljeni plaćati moje rate, no to iskustvo nas je dodatno povezalo', kaže poznati glumac. Cijela ova situacija Filipa je inspirirala da napravi monodramu 'Stanje nacije'.