SLAVI 92. ROĐENDAN

Kraljici Elizabeti godine ne mogu ništa: Već puno desetljeće izgleda gotovo jednako

10.04.2018 u 13:01

Bionic
Reading

Idući tjedan kraljica Elizabeta II proslavit će 92. rođendan, no mnogi će se složiti kako izgledom, vladarica britanske krune djeluje mnogo mlađe. Evo kako joj to polazi za rukom

Njezino Visočanstvo kraljica Elizabeta II za tjedan dana slavi svoj 92. rođendan što je posebno bitno britanskom narodu koji je kao kraljicu štuje već punih 65 godina, otkako je naslijedila svoga oca Georgea VI.

Kraljica Elizabeta II. i u desetom desetljeću života redovito obavlja sve svoje kraljevske zadaće, a pritom uvijek izgleda besprijekorno. Čini se kako joj godine ne mogu ništa, a to je i vidljivo jer već puno desetljeće izgleda gotovo jednako.

Kako joj to uspijeva, otkrio je za strane medije dermatolog Stuart Miles.

'Kraljica ima nevjerojatnu kožu, a glavni razlog tome je što je od rane mladosti izbjegavala sunce i toga se pridržava i danas. Kada god bi odlazila na službena putovanja gdje je dosta toplo i sunčano, uvijek je nosila nekakvo pokrivalo za glavu. Šešir ili maramu koja će zaštititi njezinu kožu od štetnog utjecaja sunca', objasnio je Miles za časopis Hello.

Isto tako dodao je kako najdugovječnija vladarica nikada nije težila godišnjim odmorima na tropskim destinacijama gdje je sunce itekako jako i drugačije nego u rodnoj Engleskoj.

'Njezin idealni godišnji odmor je u Škotskoj, tamo provodi svako ljeto. To je između ostalog zadržalo njezinu kožu mladolikom tijekom godina', kazao je dermatolog ali istaknuo kako nije samo izbjegavanje sunca ključno u očuvanju zdravlja i ljepote.

  • +2
Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Britanska kraljica vodi jedan umjeren stil života, odnosno sve konzumira u umjerenim količinama. Ona ne pije, ali ni ne jede previše, sve treba biti u granicama normale. To je ono što je i danas održava vitalnom i zdravom. Svemu tome pridonosi i minimalni make up koji korigira tek pokoju nesavršenost i boru. Uvijek svjež izgled postiže i vedrim bojama ili pak pastelnim nijansama odjeće.

Ovakvi komentari dermatološkog stručnjaka zapravo su suprotnost onome što je nedavno o kraljici izjavio ruski senator Aleksey Pushkov, saveznik predsjednika Vladimira Putina. On naime tvrdi kako je Elizabeta II. ovisna o alkoholu te kako u danu konzumira nekoliko vrsta alkoholnih pića.

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prema njegovim izjavama, kraljica prije večere popije koktel od gina, zatim jedan na bazi vina i limuna, a nakon obroka uživa u čaši crnog vina. Također voli i dry Martini, dok na kraju samog dana uživa u hladnom šampanjcu.