DRIVE OFF

Kradljivac benzina umalo ubio svoju suučesnicu!

02.05.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Krađa goriva na benzinskim postajama u Australiji navodno postaje sve veći problem. Kao i kod nas, na većini pumpi se prvo toči gorivo, a tek onda plaća. No čak i relativno jednostavna krađa može poći po zlu ako su kradljivci amateri…

Ovaj je Australac zajedno sa svojom suvozačicom odlučio ne platiti gorivo na pumpi u Mt Warren Parku u Logan Districtu. Pakleni plan, koji je uključivao punjenje tanka i drski bijeg u crvenoj krntiji, pokvarila je djelatnica benzinske koja se neplanirano našla u blizini.

Vozač se očito uspaničio i stisnuo gas dok je njegova prijateljica još točila gorivo. No kako je vozač to ignorirao, prvo je potegnuvši crijevo bacio suučesnicu u zrak (pri čemu je crijevo puklo, a gorivo počelo nekontrolirano sukljati), a tek onda stao i pričekao da mu se pridruži.

Pukim slučajem nije došlo do veće nesreće jer je očito zatajio sustav kontrole istjecanja goriva. Pumpe bi, naime, uslijed otkinuća pištolja trebale automatski zaustaviti dalje istjecanje goriva. News.com.au javlja da su tablice s auta bile ukradene pa je šeprtljavi par lopova još u bijegu… Ako ih sretnete, nazovite Crime Stoppers na 1800 333 000 (s pozivnim za Australiju, normalno).