velik interes kupaca

Konzumova usluga Pokupi proširena na više od 70 lokacija diljem Hrvatske

20.05.2020 u 12:33

Bionic
Reading

U više od 50 gradova i naselja u cijeloj zemlji kupci mogu preuzeti proizvode koje su prethodno naručili na internetskoj stranici Konzuma, bez dodatne naknade ili čekanja u redovima

Konzumova usluga Pokupi očekivano je izazvala velik interes kupaca koji su prepoznali brojne prednosti online kupnje iz udobnosti svog doma te u Konzumu neprestano rade na njezinom širenju i unapređenju. Trenutno je uvedena na više od 70 lokacija, koje obuhvaćaju i sve Super Konzume, u više od 50 gradova i naselja na području čitave Hrvatske, a termini za preuzimanje proizvoda dostupni su već sljedeći dan nakon narudžbe. Korisnici uslugu najviše koriste za naručivanje namirnica, pri čemu prednjače kategorije pakirane te svježe hrane, a potom i meso te voće i povrće.

Usluga Pokupi omogućava kupcima da namirnice, kućanske i higijenske potrepštine te brojne druge proizvode naruče na Konzumovoj internetskoj stranici i potom ih sami, bez dodatne naknade, preuzmu u odabranoj prodavaonici gdje ih u dogovorenom terminu čekaju pažljivo zapakirani. Proces korištenja usluge vrlo je jednostavan – najprije je potrebno odabrati proizvode i željeni način plaćanja, a potom odabrati opciju Pokupi te označiti prodavaonicu i vrijeme preuzimanja narudžbe. U dogovorenom vremenu kupac treba doći u odabranu prodavaonicu i javiti se na info pultu ili posebno označenoj blagajni gdje će pokazati e-mail s potvrdom narudžbe te bez čekanja preuzeti naručene proizvode.

„Konzum je jedini trgovački lanac u Hrvatskoj s vlastitom internetskom prodavaonicom pa ne čudi što se, slijedom izvanredne situacije i povećanja broja kupaca koji su se umjesto odlaska u trgovinu odlučili na internetsku kupnju, i broj naših online kupaca povećao čak 10 puta. Uz to se i broj proizvoda u narudžbama udvostručio, a istovremeno se produžilo vrijeme potrebno za obradu narudžbi radi provedbe dodatnih zaštitnih mjera, što je očekivano dovelo do većeg opterećenja našeg sustava te potrebe za pronalaženjem novih rješenja. Nakon što smo implementirali nadogradnje sustava, aktivirali sve dostupne kapacitete, preusmjerili zaposlenike na poslove slaganja i dostave narudžbi te zaposlili još kolega, krenuli smo s razvojem usluge Pokupi kako bismo što većem broju kupaca omogućili da kupnju obave online. Veseli nas što ih iz dana u dan sve više prepoznaje prednosti te usluge i što smo im omogućili još veći broj dostupnih termina i lokacija za preuzimanje proizvoda diljem Hrvatske“, izjavio je Tomislav Kramarić, direktor Maloprodaje Konzuma.

Konzum je vrijednost tržišta kupnje namirnica preko interneta prepoznao još daleke 2002. godine te od samih početaka neprestano slijedi jasnu strategiju razvoja koja se temelji na kontinuiranom unapređenju i investiranju u tehnička i korisnička rješenja te prilagodbi najnovijim svjetskim trendovima. Korisnicima je za naručivanje na raspolaganju jedinstvena platforma na internetskoj stranici Konzum.hr te napredna aplikacija za pametne telefone gdje mogu slagati svoje liste ili označavati omiljene proizvode, pri čemu im sustav prilikom pretrage artikala intuitivno predlaže moguće nadopune. Svi artikli imaju i kvalitetne fotografije i detaljan opis s naglaskom na sastojcima, a dio njih sadrži i videozapise čime se kupcima pružaju cjelovite informacije i olakšava odluku o kupnji. Zaposlenici-komisionari za korisnike odabiru proizvode s najdužim raspoloživim rokom trajanja, a svi proizvodi pažljivo se pakiraju i pripremaju za preuzimanje u skladu s najvišim higijenskim standardima i procedurama. Naposljetku, kupovina u internetskoj trgovini iz udobnosti doma omogućava udobnije, ali i lakše planiranje, jer kupac u bilo kojem trenutku može provjeriti svoje zalihe i naručiti ono što mu je zaista potrebno.

Osim usluge Pokupi, Konzumovim kupcima na raspolaganju je i dostava na odabranu adresu u Zagrebu i okolici, Samoboru, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Jastrebarskom, Dugom Selu, Brdovcu, Rijeci, Opatiji, Splitu, Zadru te Osijeku i okolici. Zagrepčani mogu odabrati i opciju Drive-in koja im omogućava da naručene proizvode preuzmu u Konzumovom distribucijskom centru na Zagrebačkoj aveniji 7, gdje ih u dogovorenom terminu čeka parkirno mjesto i djelatnik Konzuma sa zapakiranim proizvodima.

Više informacija o usluzi Pokupi dostupno je na stranici konzum.hr/pokupi.