BRIGITTE MACRON

Kontroverzna prva dama: Ne izlazim iz kuće bez složenog outfita i frizure

18.08.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Francuska prva dama 64-godišnja Brigitte Macron krasi naslovnicu rujanskog izdanja francuskog Ellea za koji je prvi put otvoreno progovorila o svojim modnim afinitetima, odnosu sa 39-godišnjim suprugom i njihovoj velikoj razlici u godinama

'Emmanuelova jedina greška je možda ta što je mlađi od mene. Kad čitam o nama uvijek imam osjećaj da čitam nečiju tuđu priču. Naša priča je tako jednostavna... Da nisam ovo odabrala, žalila bih čitavog života', iskreno je progovorila za Elle o svojoj ljubavi s francuskim predsjednikom i dodala: 'S Emmanuelom  sam se istinski navikla na  nevjerojatne stvari koje mi se događaju pa se uvijek pitam koja je nova avantura preda mnom. A to traje  već 20 godina…'

Na naslovnici francuskog Ellea Brigitte Macron nasmiješena pozira u trapericama, običnoj bijeloj majici s potpisom Saint Laurenta i krem strukiranom sakou modne kuće Dior, a prvoj dami je posvećeno čak deset stranica na kojima se osvrnula i na svoj stil te ljubav prema kratkim suknjama koju joj mnogi zamjeraju.

Brigitte Macron je bila ljubiteljica kratkih suknji pun prije nego je postala prva dama, a te se svoje ljubavi nije odrekla ni nakon što je njezin suprug stupio na dužnost predsjednika. Zbog toga se našla na udaru kritičara koji tvrde da je prestara za minice. No ova šik Francuskinja u intervjuu za Elle pojasnila im je razliku između suknje do koljena i minice.

  • +6
Modni stil Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

 'Ja nosim suknje do poviše koljena, a ne minice! Priznajem da sam voljela nositi minice kad sam bila mlađa, skrivale bismo ih u torbe kad smo išle van. Išle smo u krajnost, od prekratkih do predugih suknji, sve dok me jednog dana baka nije uhvatila u jednoj takvoj i rekla mi 'Moj bože, izgledaš kao kakva stara baba'. Nikad ih više nisam nosila!', otkriva gospođa Macron koju još nismo imale prilike vidjeti u dugoj haljini. 

Prva dama zato se najčešće može vidjeti u kreacijama luksuznih pariškim modnih kuća,  a iako je tijekom suprugove predsjedničke kampanje uglavnom nosila odjeću s potpisom Louisa Vuittona, zadnjih mjeseci sve češće nosi druge pariške modne marke poput Balmaina, Diora, Saint Laurenta...

'Zašto ne, ako to donosi neku korist francuskoj modnoj industriji. Mene moda zaista zanima, a cijeli svijet je ionako fasciniran stilom Francuskinja', kaže Macron. 

  • +15
Modni dvoboj Brigitte Macron i Melanije Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Brigitte Macron redovita je gošća pariških tjedana mode, a svojim dobrim prijateljima smatra i dva dizajnera, legendarnog Karla Lagerfelda i Nicolasa Ghesquièrea, kreativnog direktora Louis Vuittona.

'Uvijek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju djecu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali je ne mogu drugačije', bila je iskrena Macron.

  • +8
Danska princeza Mary i Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia