MODNE PROGNOZE

Komadi bez kojih nećete moći ovoga ljeta

25.05.2016 u 07:17

  • +32

Najveći modni trendovi ljetne sezone

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/ Tatjana Janković

Bionic
Reading

Temperature su svakim danom sve više, što znači da već sada možete pokazati svoje nove ulove. Kako biste bili inspirirani pri kupnji novih krpica, donosimo vam neke od najvećih trendova na policama dućana kojima se predviđa velika popularnost u nadolazećoj ljetnoj sezoni

Mnoštvo dućana ulične mode već je obogatilo police dućana odjevnim komadima i obućom za koje se prognozira ogroman uspjeh u ljetnoj sezoni. U raznolikoj ponudi na policama, međutim, neki stilovi posebno se ističu.

U svijetu modnih dodataka već je dobro poznata i neosporna činjenica o rastu trenda malih torbi. Ovom trendu sada se pridružuju slamnati primjerci kao model koji će se jako istaknuti. Slamnate torbe klasik su s dugim modnim stažem te osmišljenim kombinacijama daju ležeran i retro prizvuk, itekako poželjan u toplim mjesecima. Nećete pogriješiti ni s metalik nijansama, poebno u večernjim satima.

Uz slamnate torbe, retro 'vibra' se osjeti po pitanju obuće. Kako nagovještavaju modni prognostičari, u svijetu obuće ovog ljeta isticat će se takozvane cipele mule, a uglavnom stižu s masivnom drvenom petom nalikujući elegantnim natikačama. Jednostavnost obuće ključna je ove sezone, no i dalje su prisutni detalji poput mnoštva remenčića koji krase raznolike modele ravnih sandala. Poput cipela mule, i one se izdvajaju kao trend u svijetu obuće koji ćete ovog ljeta teško zaobići.

Kao što i priliči ljetnim mjesecima, ležernost i trendovski izgled postići ćete i haljinama nalik skupocjenim svilenim spavaćicama ukrašenima čipkom. Takozvaneslip haljine, koje su imale svojih pet minuta i u hladnijim mjesecima, nastavljaju modnu vladavinu. Inspirirane najfinijim donjim rubljem, odlično će pristajati u kombinaciji s klasičnom traper ili kožnom jaknom u prohladnim ljetnim večerima.

I univerzalni uzorak poput prugica suvereno će vladati modnim kombinacijama. Danas, kao nikad prije, prugasti uzorak može se pronaći na gotovo svim odjevnim komadima, čime se stvara mnoštvo mogućnosti pri odabiru te budi kreativnost prilikom slaganja kombinacija.

Ovog proljeća i nadolazeće ljetne sezone fokus je i na detaljima koji zahvaćaju svijet majica i bluzi. Detalji volana, golih ramena, neočekivani krojevi rukava i vezeni detalji elementi su koje dizajneri i ponuda u dućanima nameću ovog ljeta kao ultimativni hit koji jednostavno morate isprobati.

Retro 'vibra' 70-ih, koja se teži postići već nekoliko sezona, ne zaobilazi ni ljetnu sezonu. Na vama je da odaberete krpice, modne dodatke ili obuću koji će vam pristajati i podariti trendovski izgled.