TIJEKOM ŽIVOTA

Koliko vremena žene provedu u čišćenju doma?

08.03.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Žene tijekom života u prosjeku provedu 12.896 sati u čišćenju doma, a muškarci tek polovicu tog vremena

Žene očito vode stalni rat s prljavim podovima, kamencem, grinjama i prašinom jer tijekom života potroše nevjerojatnih 12.896 sati na pospremanje i čišćenje doma. To znači da s krpom, spužvom i metlom u ruci provedu godinu i pol dana života, izračunalo se u novom istraživanju koje prenosi Mail Online.

Dok žene potroše u prosjeku četiri sata tjedno da bi njihovi domovi bili uredni, muškarci će na tu vrstu aktivnosti potrošiti samo polovicu tog vremena, samo 6.448 sati u prosječnom životnom vijeku.

16 posto muškaraca hladno priznaje da će ostaviti kućanske poslove svojoj partnerici, dok petina muškaraca kaže da nikad u životu nisu temeljito očistili svoj dom. Anketa koju je naručila marka Rug Doktor također pokazuje da trećina Britanaca ne provodi ni minimalno čišćenje kod kuće, a 17 ih posto priznaje da doslovce mrze čišćenje.

Samo petina nacije ima visoke higijenske standarde i svakodnevno pere WC školjku, dok dvije trećine na dnevnoj osnovi čiste radne površine u kuhinji. Iako 75 posto ljudi pere kuhinjske podove jednom tjedno, anketa pokazuje da isti postotak nikad nije temeljito oprao tepihe.

Iako mnogi provode puno vremena ribajući zahode i čisteći kuhinjske površine, često zaobilaze područja koja su obično pravo gnijezdo klica, poput kvaka i tepiha, koji su idealno tlo za razmnožavanje grinja i bakterija ako ih se redovito dubinski ne čisti', piše u izjavi tvrtke Rug Doctor.