IZNENADIT ĆETE SE

Koliko se zapravo kalorija može sagorjeti seksom?

27.06.2014 u 07:22

Bionic
Reading

Koliko kalorija se doista sagorijeva seksom? Ako mislite da strastven seks koji vas doslovce ostavlja bez daha te nakon kojeg imate osjećaj kao da ste upravo otrčali maraton sagorijeva istu, ako ne i veću, količinu kalorija kao i vježbanje, istina bi vas mogla razočarati

Nedavna studija objavljena u časopisu New England Journal of Medicine raskrinkala je uvriježeno mišljenje kako seks sagorijeva i do 300 kalorija. Međutim, prema izračunima znanstvenika Sveučilišta Alabama u Birminghamu, osoba od sedamdesetak kilograma tijekom seksa prosječno sagori, vjerovali ili ne, svega 21 kaloriju, što pak znači da se tijekom prosječne duljine trajanja seksa sagori 3,5 kalorije po minuti.

Međutim, čak i sagorijevanje te 21 kalorije ovisi o dvije stvari: intenzitetu i duljini trajanja seksa. Stručnjaci smatraju kako je seks intenzivan otprilike kao hodanje četiri kilometra na sat u trajanju od šest minuta, piše details.com. Druga studija pokazala je pak kako mlađi muškarci mogu sagorjeti i do stotinu kalorija, pod uvjetom da ubrzaju tempo seksa te produlje vrijeme trajanja na 24,7 minuta.

No i sama predigra doprinosi sagorijevanju kalorija, zar ne. Ako želite pojačati sagorijevanje kalorija tijekom seksa, prema riječima osobnog trenera Bryana Krahna, potrebno je mijenjati poze s naglaskom na one koje zahtijevaju stajanje te ubrzati tempo. Međutim, jedno je važno imati na umu: najbolje je usredotočiti se na seks u spavaćoj sobi, a na vježbanje u teretani. Vježbanje i održavanje kondicije u teretanu na kraju će rezultirati i boljom izdržljivošću u krevetu.