ZA SUPER ZABAVE

Kokteli koje morate probati

06.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ako želite impresionirati društvo koje ste pozvali na večeru ili zabavu, onda su ovi kokteli odličan izbor

Ne treba vam poseban razlog da otvorite bocu Chivasa, utočite omiljeni viski u čašu i uživate u punoći okusa koji vam je tako poznat. No Chivas se potrudio osim svog prepoznatljivog okusa ponuditi i nešto više - dogovorio je partnerstvo s Andreom i Lionelom, dvojcem koji se krije iza svjetski poznatog brenda Le Baron - stručnjacima kada je u pitanju organizacija dobre zabave.


Chivas November
Chivas November

Prednost ovog koktela je ta što se može unaprijed napraviti u većoj posudi. Kreirao ga je Max Warner 2008. godine.

Potrebni sastojci:
- ukras: prerezana mahuna vanilije i zvjezdasti anis
- 50 ml Chivas Regala
- 5 ml šećer vanilije
- malo Whisky barrel bitters
- zvjezdasti anis

Stavite šećer i malo Whiskey barrel bittera na dno čaše zajedno sa zvjezdastim anisom. Dodajte jednu kocku leda i 15 ml viskija. Miješajte dok se ne otopi led.

Chivas revolution

Ovaj se koktel može servirati topao i hladan, a kreirao ga je Max Warner za Chivas Snow Golf Championship u St. Moritzu 2008. godine.

Potrebni sastojci:
- ukras: malo mljevenog cimeta – zapaljenog
- 35 ml Chivas Regala
- 5 ml sirupa od cimeta
- 50 ml soka od jabuke

Stavite sve sastojke u čašu i odajte kockice leda. Sirup od cimeta možete napraviti ako izmiješate jednake dijelove šećera u prahu i tople vode. Zagrijte ga sa štapićem cimeta i ostavite da se ohladi.

Chivas August
Chivas August

Potrebni sastojci:
- ukras: malo grejpa
- 50 ml Chivas Regala
- 25 ml svježeg soka od limuna
- 15 ml šećernog sirupa
- 10 ml sode

Chivas i Le Baron postali su partneri, a rezultat tog zajedništva je jedinstveno pakiranje viskija koje će klijente potaknuti i savjetovati kako da i sami prirede party iz snova. Onakav kakav bi priredili Andre i Lionel, koji su postali poznati zbog nezaboravnih partyja u barovima u Parizu, Tokiju i Londonu. Početkom godine otvorili su Le Baron Chinatown u New Yorku, a angažirani su i u dizajniranju interijera i programa drugih klubova i barova koji nisu u njihovom vlasništvu.