BEZ PUNO MUKE

Kojim bojama postići skandinavski stil u domu

27.01.2019 u 07:53

Bionic
Reading

Prirodni materijali, zagasita paleta boja i namještaj fine izrade predstavljaju glavne karakteristike skandinavskog stila koji već nekoliko sezona suvereno vlada svijetom interijera

Skandinavski dizajn interijera obuhvaća sve ono što nam nudi priroda te se odnosi na korištenje drvenog namještaja i prirodnog tekstila poput kože, vune i pamuka za posteljinu i dekorativne elemente. Skandinavska ljubav prema prirodi ne uključuje samo uporabu prirodnih vlakana, već i specifičnu paletu boja inspiriranu prirodnim nijansama.

  • +4
Skandinavski interijeri Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ako svom domu poželite podariti dašak skandinavskog stila, za početak razmislite o paleti boja, a ovih šest specifičnih nijansi pojavljuje se u svim interijerima inspiriranim ovim popularnim stilom uređenja.

Šumska zelena

Ova bogata nijansa zelene iznimno je popularna i bezvremenska. Isticanje zelene boje u domu lako ćete postići elementima poput dekorativnih jastuka, posteljine i deka, a prirodan, 'šumski' izgled prostorije možete pojačati sobnim biljkama s tamnozelenim listovima.

Zagasita narančasta

Ova rustikalna nijansa narančaste boje svakom će prostoru darovati topao ugođaj, bez obzira na to u kojoj ju mjeri planirate istaknuti u domu.

Blijedoplava

Tonska slojevitost blijedoplave boje s hladnom baznom bojom vašem će domu pružiti zimski ugođaj, a u paru s crnim i bijelim elementima stvorit će značajan i upečatljiv kontrast u prostoru.

Prljavoružičasta

Ova specifična nijansa roza boje glavno je uporište skandinavskog stila i u prostoru djeluje potpuno neutralno zahvaljujući svojoj sposobnosti prilagođavanja ostalim bojama. Za optimalno postizanje skandinavskog stila u domu prljavoružičastu kombinirajte s drvenim namještajem u plavoj boji i sivim krznom te sve naglasite elementima u boji sivog ugljena i bijelim dekorativnim elementima.

Raznoliki tonovi sive

Siva boja u svim svojim inačicama sastavni je dio skandinavskog stila uređenja interijera, stoga poželite li svom domu podariti dašak tog stila, njome nikako ne možete pogriješiti. Osim toga, prema riječima stručnjaka, odlično funkcionira u velikim dijelovima prostorija, od poda pa sve do stropa.

Bijela

Klasična bijela boja sveprisutna je u interijerima inspiriranima skandinavskim stilom. Zbog nje prostorija izgleda lagano, svijetlo, čisto i gostoljubivo, a poput sive, izvrsna je bazna boja na kojoj možete izgraditi jednostavnu ili složenu shemu prostorije.