AEROBNE VJEŽBE

Koji je najbolji način za skidanje sala s trbuha?

31.08.2011 u 09:08

Bionic
Reading

Gotovo svakodnevno se znojite u teretani, a sve u želji da dobijete pločice na trbuhu? Uzalud se trudite jer najnovije istraživanje pokazuje da se mast na trbuhu topi samo uz pomoć aerobnih vježbi

Američki znanstvenici proveli su istraživanje koje je zapravo samo potvrdilo ono što brojni treneri diljem svijeta znaju već dugo – do pločica na trbuhu dolazi se uz pomoć aerobnih vježbi, a ne uz pomoć trbušnjaka i mukotrpnog vježbanja na spravama.


Znanstvenici su promatrali ljude koji su osam mjeseci redovito prakticirali aerobik, kao i one koji su u istom vremenskom razdoblju vježbali na spravama u teretani. Otkrili su da su ljudi koji su vježbali aerobik izgubili 20 puta više masnoće oko trbuha od onih koji su vježbali na spravama. Točnije, aerobik-skupina izgubila je oko 2,5 centimetara u trbuhu, a druga skupina malo više od jednog centimetra.

'Trening otpora odličan je za poboljšanje snage te povećanje mišićne mase, no aerobna tjelovježba puno je bolja za skidanje masnoća s trbuha jer se uz pomoć nje sagorijeva više kalorija', pojasnio je Cris Slentz sa Sveučilišta Duke, jedan od znanstvenika koji su radili na istraživanju.

Na osnovi dobivenih rezultata znanstvenici su zaključili da su aerobne vježbe korisnije od drugih jer osim što uspješnije tope kilograme, pridonose i boljem zdravlju.