LAŽU VIŠE OD ŽENA

Koje su najčešće muške laži?

06.03.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Žene lažu u prosjeku jednom dnevno, i to najčešće da bi skrile svoje osjećaje, dok muškarci izbjegavaju istinu čak tri puta dnevno

Muškarci lažu tri puta više od žena, otkriva nova studija u kojoj je izračunato da prosječan muškarac laže tri puta svakog dana ili više od 1.000 puta godišnje. U usporedbi s muškarcima, istraživanje je pokazalo da prosječna žena laže samo jednom dnevno, piše Daily Mail.

Anketa provedena među 2.500 odraslih osoba u Velikoj Britaniji pokazuje da samo pet posto ispitanika govori istinu stalno.

Čak 52 posto muškaraca kaže da lažu tri puta dnevno, dok 14 posto priznaje da će hladno slagati više od pet puta dnevno. 57 posto žena kaže da lažu jednom dnevno, a samo 17 posto neće govoriti istinu tri puta dnevno. Upitane o čemu najčešće lažu, žene su rekle da najviše lažu o svojim emocijama, dok 27 posto priznaje da njihova redovita laž glasi 'dobro sam'

Muškarci najčešće lažu da su napravili nešto što su trebali učiniti, a nisu.

Istraživanje koje je naručila stanica HushHush.com pokazuje da 71 posto svih ispitanika redovito laže prijateljima, članovima obitelji i kolegama i tumače to potrebom da poštede osjećaje druge osobe. Trećina ispitanika priznaje da redovito lažu na poslu svojim šefovima i kolegama. Na drugom su mjestu neistine izgovorene članovima obitelji i partnerima, što sugerira da nismo uvijek iskreni prema najbližima.

Samo devet posto žena izjavilo da redovito laže svojim prijateljicama, dok 41 posto muškaraca kaže da redovito lažu prijateljima.

62 posto žena se osjeća krivima nakon laganja, dok samo 23 posto muškaraca ima tih problema sa savješću. Upitani zašto su se osjetili primorani da lažu, najpopularniji odgovor kod 52 posto muškaraca glasi da su si htjeli olakšati život, dok 71 posto žena laže da bi sakrilo svoje misli i osjećaje.

Pet najčešćih laži:

Muškarci
1. Da, napravio sam to - 45%
2. Nažalost, nisam imao signala - 41%
3. Krećem kući - 39%
4. Nisam vidio da si zvala - 35%
5. Nisam gledao tu ženu - 30%

Žene
1. Dobro sam - 27%
2. Uskoro stižem - 26%
3. To je bio na rasprodaji - 24%
4. Izgledaš stvarno lijepo - 19%
5. Nažalost, nije bilo signala - 16%