NOVI HIT NA POMOLU

Koja će se boja najviše nositi ove godine?

04.01.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Dijamanti su možda vječni, ali boja smaragda nešto je u čemu vam valja ući u 2013. godinu. Diktiraju to svjetski modni trendovi pa ako planirate ići na sniženja, ugrabite nešto pikantno zeleno i nećete pogriješiti

Postoji ta jedna opojna zelena boja koja kao da hipnotizira i u kojoj žena oduvijek privlači pozornost, a ove je godine opet veliki hit. Modne su piste, naime, kod prikazivanja kolekcija za proljeće i ljeto 2013. bile preplavljene ovim specifičnim tonovima, od Guccija do Burberryja.

Ovo je upadljiva boja, no dizajneri se nisu libili dodati joj još i metalik odsjaj. Mnogi je modni eksperti nazivaju i 'novom crnom', osobito za večernja izdanja.

Ono na što upozoravaju modni akteri je činjenica da ova boja izgleda prilično različito na različitim vrstama materijala. Sjajna svila, brokat ili baršun – svi ovi materijali reflektiraju svjetlo i odbljesak i izvući će maksimum od smaragdno zelene boje.

Ovaj ton dragulja na lanu, pamuku ili vuni djelovat će nekako mekše, matirano i stoga će biti puno prikladnije za ured ili ležeran dnevni izgled.

Bit će to i boja šminke, osobito sjenila za kapke. Plave će oči učiniti privlačnijima, zelene će dodatno naglasiti, smeđe učiniti dubljima…

Boja je to koja odlično ide uz boju breskve, ružičastu, rubin-crvenu - stoga razmislite o ruževima u tim tonovima.

Ako nikako drukčije, smaragdno zelenu nosite barem u obliku laka na noktima