Primjer dobre prakse

Kaufland kraj godine obilježava nagradama za zaposlenike

23.12.2020 u 08:03

Bionic
Reading

Godina na izmaku svakako je bila izazovna, ali Kaufland nije propustio priliku zahvaliti svojim zaposlenicima na predanom radu i angažmanu u iznimnim vremenima

Zaposlenicima u trgovinama i logistici u tri su navrata isplaćene nagrade za angažman u izvanrednim okolnostima pandemije koronavirusa u ukupnom iznosu od 1.500 kuna.

Kaufland, već tradicionalno, svim svojim zaposlenicima u blagdanskom mjesecu isplaćuje neto nagrade za radne rezultate pa je tako u prosincu isplaćena nagrada u prosječnom iznosu od 2.400 kuna neto. Osim toga, sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima očekuju i poklon bonovi u vrijednosti od 1800 kuna neto, a isplaćen je i poklon u iznosu od 200 kuna neto po djetetu zaposlenika.

U skladu s aktualnim okolnostima, a imajući u vidu sigurnost i zdravlje svojih zaposlenika Kaufland je otkazao proslave zaposlenika. Okupljanja zaposlenika održavaju se dva puta godišnje, a ove godine su ta sredstva – više od 650.000 kuna - preusmjerena na njihove račune.

„Iznimno smo zadovoljni što smo očuvali sigurnost radnih mjesta i financijskih benefita za zaposlenike u ovim turbulentnim vremenima. U nadolazećoj godini u fokusu će nam ostati naši zaposlenici te razvoj organizacijske kulture i dodatnih pogodnosti za zaposlenike“, rekla je Dunja Firšt, direktorica Ljudskih resursa Kauflanda.

Kaufland u svoje zaposlenike ulaže, neovisno o izvanrednim okolnostima, što dokazuju i brojna priznanja koja dodjeljuju nezavisne konzultantske kuće i instituti. Tako je Kaufland u 2020., po prvi put, postao ponosni nositelj međunarodnog certifikata Top Employer Europe i Top Employer Hrvatska.

Na domaćem tržištu Kaufland je prepoznat kao jedan od vodećih poslodavaca što dokazuje i certifikat Poslodavac partner koji ova tvrtka, iz godine u godinu, ponovno stječe i ostvaruje sve bolje i bolje rezultate. U 2020. Kaufland je postao i nositelji certifikata Izvrsnost u izazovima za uspješno upravljanje ljudima u kriznim situacijama. Nizu priznanja Kaufland je nedavno pridodao i nagradu Employer brand award u retail kategoriji. Ovo priznanje dodjeljuje Career centar, a njime je ovaj poslodavac dodatno potvrdio kvalitetu eksternih i internih projekata kojima promiče svoju organizacijsku kulturu.

„Unatoč svim izazova, aktualna kriza nas neće spriječiti da našim zaposlenicima i dalje pružamo sve naše dodatne pogodnosti, primjerice nagrade i božićnice. I u ovim teškim vremenima ostajemo siguran i pouzdan poslodavac koji će u budućnosti širiti svoju mrežu poslovnica, stvarati nova radna mjesta te će i dalje uspješno rasti“, izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda.