JESENSKI MUST-HAVE

Kakvu vestu kupiti za hladne dane

04.11.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Prošetali smo domaćim lancima ulične mode i u Dieselu, H&M-u, Zari, Benettonu, X-nationu, TopShopu odabrali nekoliko zanimljivih jesenskih vesta, praktičan komad robe u našim ormarima

Vesta, nezaobilazni modni komad u ormaru svake žene. Svake, jer ih nose tinejdžerice uz otkačene outfite, ali i ozbiljne dame koje vole profinjenu eleganciju. Svima su se njima svojom raznovrsnom ponudom prilagodili i dućani visoke mode, pa sve vrvi inačicama kakve vam srce poželi.

Veste koje se nose ove jeseni su najčešće šire, na vezanje u struku, bile one za večernje izlaske ili za svaki dan, uz traperice ili suknjice. Pronaći ih možete od najfinije čiste vune s kojom valja pažljivo rukovati kod pranja ili pak prirodnih i sintetskih mješavina koje nisu toliko zahtjevne oko održavanja i smiju se prati u perilici rublja.

I da, nemojte se čuditi što teške, široke pletene vunene veste u dućanima koštaju više od finih kaputa – ostaju dakle nezaobilazni trend svake zaljubljenice u modu, ali i one koje samo žude imati nešto praktično pri ruci.

U razvikanim lancima ulične mode cijene vesta podosta variraju. U Dieselu sivosmeđa vesta na vezanje u struku, od teške vune, košta 1.620 kuna. No, lagane pamučne vestice na kopčanje u X-nationu naći ćete u nekoliko boja (sve na crne točkice), po cijeni od 299 kuna.

Zara
Benetton je poznatim po odličnim vestama već sezonama, a ni ove godine nije razočarao. Cijene se kreću oko sedamstotinjak kuna, dok ćete, primjerice, kaputić A kroja s gumbima visoko iz vrat u istom dućanu platiti 650 kuna. Dolaze u raznim bojama, no prevladavaju neutralne boje poput boja pijeska, tamnosmeđe, bež, nezaobilaznih sivih nijansi.

TopShop i ove je godine izbacio trendi primjerke vestica – one s geometrijskim likovima. Primjerice, višebojna na rombiće košta 399,99 kuna.

U Zari ćete pronaći zanimljive inačice. Pončo od moher vune, u boji burgundca, koji košta 899 kuna. Zanimljiva je i sako-vesta na duplo kopčanje od vune i akrila, po cijeni od 279 kuna, ili primjerice široka vesta bez gumba s kimono rukavima i sitnim uzorkom.

Vestu u duginim bojama, od akrila i vune, u H&M-u ćete platiti 199 kuna, dok klasična mala bež vestica od stopostotnog kašmira košta 399 kuna, što je dobar omjer cijene i kvalitete.