MJESTO ZA DVOJE

Kakvu to posebnu čar skrivaju mali hoteli

16.05.2013 u 08:56

Bionic
Reading

Veliki hoteli s puno sadržaja i stalnim događanjima ponekad nas više umore nego što se odmorimo, a ako se želimo potpuno opustiti, možda je bolji izbor neko manje mjesto

Manji hoteli mogu biti pravi mali raj na zemlji. To možda znači manje smještajnog kapaciteta, ali ujedno i manje gostiju pa nesmetano možemo uživati u odmoru. Ako tražite baš takvo mjesto za romantični odmor, zanimljivo odredište mogao bi biti hotel Adriana koji se nalazi u Boriku u Zadru.

Romantični bijeg od svakodnevice

Ovaj je hotel zapravo rezerviran za romantični bijeg od svakodnevice i sve je podređeno odmoru, opuštanju te uživanju u dobroj hrani i vinu.

Sam izgled hotela vrlo je romantičan jer se radi o staroj vili koju je sagradila jedna talijanska obitelj. Preko terase i velikog starinskog vrta koji krasi bazen, put vodi na plažu i šetnicu idealnu za tople ljetne noći. Klasično mediteranskog izgleda, vila je izgrađena 1905. godine, a u nekim je razdobljima čak bila kasino ili policijska stanica. Danas je to Boutique Beach Hotel Adriana s četiri zvjezdice, 48 soba i apartmana modernog dizajna i pripada poznatoj grupaciji Falkensteiner.


Adrianu trenutačno vodi simpatični Savino Giannella koji će zajedno sa svim zaposlenicima dati sve od sebe da se osjećate kao kod kuće. Filozofija 'Welcome Home' glavna je misao vodilja u svim Falkensteinerovim hotelima. U Adriani se to zaista može i osjetiti možda upravo zbog toga što se radi o manjem hotelu i oko vas se uvijek nađe netko od osoblja da vas upita jeste li zadovoljni i što vam još može ponuditi.

Spa-centar i 'moving' u Funimation klubu

Dobro vino i dobra hrana nezaobilazni su u svakom dobrom hotelu, a Adriana ima restoran a-la-carte Magnolia koji se trudi servirati mediteranske i hrvatske specijalitete, svježe ulovljenu ribu i morske plodove. Šef kuhinje priznati je kuhar Tomislav Karamarko koji izuzetno cijeni lokalne namirnice i od njih priprema delicije koje prezentira na vrhunski način.

Adriana od dodatnih sadržaja ima vanjski bazen te u sezoni nude masažu u predivnom vrtu, a direktor Giannella spreman vas je povesti na romantičnu vožnju brodom. Zbog manjeg prostora, Adriana nema svoj spa kutak, ali svi gosti u samo nekoliko koraka mogu otići do obiteljskog Cluba Funimation Borik u kojem se nalazi Thalasso & spa centar te obilje sportskih aktivnosti i zabave.