UŽIVAJTE U TRENDOVIMA

Kakvu jaknu kupiti za ovu sezonu?

29.04.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Samo jedna prava jakna ovog proljeća dovoljna je da vas svakodnevno lanisira u središte pozornosti, gdje god se vrzmali. Ove sezone jaknice su nešto kraće, od elegantnih sakoa do opasnih srebrnih bikerskih kožnjaka

Za profinjeno, ali nimalo uštogljeno mornarsko izdanje, i to ne u plavo-bijeloj, već crvenoj boji, pobrinuo se Moschino. Stella McCartney pak nalaže da u ženskoj modi ostaju predimenzionirani sakoi koji izgledaju kao da ste ih posudili od dečka, a takve već nekoliko sezona viđamo na poznatima u javnim prilikama.

Želite li biti doista, ali doista posebni, s nogu ćete oboriti u jaknici poput one koju je na pistu poslao brand čiji protagonist više nije među nama, ali mu je modni potpis ostao neoboriv – Alexander Mc Queen. Neporubljeni prljavobijeli sako, uzak u struku, nemarno spojeni rukavi na uzdignutim ramenima – potpuno otkačena elegancija!


Opako dobru bajkersku kožnu jaknu servirao nam je Burberry Prorsum, u boji bijele kave, s mnoštvom patent zatvarača, dvostrukim kopčanjem na gumbe i efektnim pripadajućim remenom. I crna je inačica ovog kožnjaka vrlo kratka i puna zatvarača, dok će ona u srebrnoj izvedbi zasigurno biti jedna od natraženijih! I većina urbanih high street brandova nudi pregršt sličnih modela.

Ako ste u trendi kaubojskom raspoloženju, Moschino je za vas izmislio sako obrubljen resicama, a i Emilio Pucci uklopio bi svoje proljetne jaknice u taj štih. Dvoumite li se pak što ponijeti na svečane prigode poput vjenčanja, za slučaj da naglo zahladi, odličan izbor bila bi narančasta sako-jaknica iz Jil Sandera, ili pak jaknice Philipa Lima koji sugerira da se ne obuku, već samo ogrnu preko ramena.