ZA SVAČIJI UKUS

Kakve torbe su hit?

11.10.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Nije bilo modnog stvora koji je pratio pariški tjedan mode, a da mu u glavi nije ostala golema Chanelova torbica nalik na hula hoop, kolut koji se vrti na bokovima… Nenadmašna je po veličini i upečatljivosti, no bilo je na revijama za iduće proljeće i ljeto još slasnih primjeraka koje želite vidjeti!

Već su postavljeni trendovi kad su u pitanju torbice za iduću toplu sezonu. Krenimo od onih za dan - srednje su veličine, ali nisu jednostavne, osim iznimno kad je pitanju retro elegancija.

Dior donosi torbe srednje veličine, jednostavnih linija, kao da cilja na bezvremenski komad za kakvim se žudi u krizna vremena. Balenciaga pak donosi damske nesesere, okrugle i od bijele kože, poput kozmetičkih torbica koje se posebno nose na putovanja.

Nešto veću jednostavnost, ali i visoku eleganciju i posebnu dražest, svojim je torbicama isfurao brend Miu Miu - oživio je primjerke kakve su nosile naše bake, jednostavne, elegantne, četvrtaste s jednostavnom kopčom i ručkama koje se drže u ruci. Nešto slično pokazala je i Vivienne Westwood

Versus i Hermes predvidjeli su nošenje kožnih ruksaka umjesto klasičnih torbica, i to vrlo moćnih.

Za glamuroznije prilike, tu su pak minijaturni primjerci, koji se nose na dugačkom lancu, najčešće omotanim oko zapešća. Jednako tako su sve samo ne dosadne.

Oblik leptira malo većeg od dlana u zlatnom izdanju, ili mikro mini vreće sa srebrnim resicama, ciglasti primjerci u nekoliko boja koje se sudaraju – sve to govori da valja biti originalan, otkačen, nikako jednostavan, nikako dosadno klasičan. Ideje se samo nižu, bez brige, preuzet će ih za čas i lanci ulične mode.

Spomenimo još neke: igraće kocke s biserima umjesto točki, oblik bočice za parfeme s vaporizatorom, sasvim okrugli primjerci. Fendijeva elegancija posuta je svjetlucavim ljuskicama – nešto što svaka trendseterica mora imati u pričuvi. Moschino je nadalje na pistu donio torbicu u obliku ananasa, Valentino potpuno prozirnu sa zlatnim zakovicama.