ČUVAJTE SE!

Kakve poruke nikada ne smijete slati bivšem

25.06.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Svaki je prekid težak, a da sve ostane civilizirano i sa što manje boli, dobro razmislite kako ćete komunicirati, pisati poruke i izbjeći daljnje komplikacije

Možda vam je bivši još uvijek jako drag, možda čekate da vam vrati stvari ili je to samo izgovor da se opet vidite? Ponekad je nakon prekida teško biti razuman i stvari ne vidimo jasno. Evo što ne biste trebali pisati bivšem dok komunicirate SMS porukama.

1. Nemojte slati SMS sa samo jednom ili dvije riječi i zbunjivati ga, piše eHarmony. Ako ga nešto trebate pitati ili mu još nešto reći, budite direktni i iskreni.

2. Više niste par pa u komunikaciji izbjegavajte nadimke koje ste koristili dok ste bili zajedno. Također izbacite bilo kakve fraze koje bi mogle insinuirati da se želite pomiriti ili ga još uvijek volite.

3. Zamjeranje kroz poruke također nije dobro došlo. Uvrede ili teške riječi nikako nemojte slati SMS-ovima. Osim što to može upotrijebiti protiv vas, zaista je ružno komunicirati na takav način. Čak i ako popijete čašicu više i dobijete poriv da mu napišete nešto čime biste ga povrijedili, probajte se suzdržati.

4. Ako ne odgovara na vašu poruku, nemojte mu slati nove poruke i pitati zašto se ne javlja. Morate prihvatiti da možda uopće ne želi komunikaciju s vama na neko vrijeme ili čak zauvijek.

5. Imate li još nerazriješenih problema iz veze, nemojte ih rješavati preko poruka. Radije mu recite da se želite naći, ali svoje osjećaje nikako ne dijelite s njim. Za to postoje prijatelji, obitelj ili dnevnik.

6. Ako se osjećate usamljeno i pomislite da biste ga mogli pozvati za utjehu, nemojte. Takvi potezi vode u samo još veće komplikacije.

. Poruke poput 'Mislim na tebe' ne pomažu. Većina bivših ljubavnika misli jedno na drugo budući da su donedavno bili zajedno i dijelili intimu. No sada to nije tako, a takve poruke mogu davati lažnu nadu.

8. Kao i poruke za druženje i utjehu, niti seksi fotografije nisu dobra ideja.

9. Isprike i moljakanje jedna su od najgorih SMS poruka koje možete slati. Stisnite zube, prespavajte taj dan i sutra ćete biti pametniji.

10. Koliko god da ste zaljubljeni, osjećate se krivima zbog raskida ili je primjerice davno rekao da će vratiti vaše stvari za dva dana, nikako nemojte slati poruke dokle god vam ne odgovori jer pokazujete da ste ovisni o njemu i gubite dostojanstvo.