TRIKOVI KOJI PALE

Kako u vezu vratiti uzavrelu strast?

27.07.2011 u 08:01

Bionic
Reading

Nakon godina provedenih zajedno, imate osjećaj da se vaša nekada velika seksualna želja ispuhala, a već mjesecima s partnerom spavate okrenuti leđa o leđa? Pravo je vrijeme da napravite plan te vratite intimnost i požudu u svoj odnos

Često parovi osjećaju da se od trenutka kada je strast u vezi nestala previše toga dogodilo, da je previše toga rečeno ili pak ostalo nedorečeno te da je prošlo previše vremena od kada su odustali od intimnosti. Neke partnere te promjene u vezi jednostavno zateknu, te ne znaju što poduzeti, pa jednostavno odluče čekati. No, upravo je to greška u samome startu jer da bi se bilo kakva promjena ostvarila, potrebno je početi raditi na vezi i međusobnom odnosu. Velike promjene u vezi možete postići već malim stvarima poput zagrljaja, dodira i, naravno, razgovora. Fizički kontakt ponovno će vas povezati te vam omogućiti da ponovno počnete razgovarati i osjetite požudu u spavaćoj sobi.

Zagrljajem poradite na intimnosti u vezi
Zagrljaj
Apsurdno je očekivati da u životu sve ostane isto i nepromijenjeno. Ako silno želite zadržati sve onako kako je bilo, znači da ste fokusirani na prošlost, a ne na sadašnjost. Nježno zagrlite partnera što je češće moguće i pokažite mu da ste uz njega, bez obzira na sve.

Razgovor

Razgovaranje prije spavanja, dok ste odijeljeni od ostatka svijeta i ležite na boku te možete jedno drugome iskreno reći što mislite i želite, doista popravlja vezu i čini u jačom. Umjesto da, čim legnete u krevet, zaspite, odvojite vremena za intimne razgovore koji će vam omogućiti da povratite povjerenje, ali i požudu i želju za seksom

Želja za seksom
Studija seksualnih želja muškaraca i žena koju je provela Elaine Hatfield i njezine kolege davne 1989. godine pokazala je da oženjeni muškarci nakon određenog vremena žude za time da njihova partnerica inicira seks te da bude zavodljivija. Žene su, pak, tijekom studije priznale da svojim partnerima najviše zamjeraju što tijekom godinama s njima prestaju nježno razgovarati te ih više ne zavode. Očito je da i muškarci i žene žele da ih partner i nakon nekoliko godina privlači i zavodi. Međutim, želja za seksom kod muškaraca se potencira vizualnim podražajem, dok je ženska želja za seksom motivirana željom za intimnošću i povezanošću.

Kako za muškarce, tako i za žene, osjećaj vrijednosti u partnerovim očima vrlo je važan. Činjenica da netko nije spreman inicirati seksualni odnos ne znači da nije ni raspoložen za njega. Najvredniji čimbenik za poticanje želje kod muškaraca i žena je upravo sjećanje na prošle strastveno i zadovoljavajuće iskustvo, stoga se pobrinite da takvih iskustava imate što više.

Mašta
Istraživanja koje je 2004. godine proveo Fisher pokazuju da 70 posto muškaraca i žena mašta za vrijeme seksa. Cilj maštanja tijekom seksa je povećati želju, uzbuđenje i dostići orgazam. Međutim, u situaciji kada intimnost i strast zamru, i maštanje izumire jer stvarnost napada maštu i fantazije. Kako biste zadržali maštovitost pod plahtama, podijelite jedno s drugim svoje najskrivenije fantazije te ih provedite u djelo.

Ljubavna afera s partnerom
Male nježnosti i znakove pažnje nemojte zaboravljati i ignorirati. Baš kao što biste se s ljubavnikom našli na kavi od samo desetak minuta ili ukrali poljubac na brzinu na javnome mjestu, tako isto to pokušajte sa svojim partnerom. Rezervirajte sobu u hotelu ili posjetite mjesto na kojemu još nikada niste bili. Upravo će takve stvari probuditi uspavanu strast koja će vas potpuno obuzeti.