NEVIDLJIVI STEZNICI

Kako svatko može izgledati mršavije

10.04.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Možda stezno donje rublje nije najseksi kad skinete haljinu, ali ste vi najseksi žena kad ga nosite ispod haljine! Evo što ima novo na planu pametnog donjeg rublja koje skriva nedostatke i ističe obline

Stezno donje rublje, potpuno nevidljivo, pritišće trbuh, podiže guzu, čarobno postiže potpuno nestajanje celulita te povećava i podiže grudi, totalni je hit među celebrity ljepoticama. Što mislite, zašto grudi glumica tak divno i nepogrešivo stoje ispod haljina bez naramenica, kako to da su im guza i bedra tako zategnuti u preuskim svilenim opravicama?

Gaćice, grudnjaci, tuba haljine i bodiji koji oblikuju tijelo sve češće dolaze i u ponudu lanaca ulične mode s donjim rubljem za 'obične žene', a da sve veća ponuda prati potražnju, govori činjenica da je Sara Blakely, žena koja je prva kreirala trenutačno najpopularnije stezne hlačice spanx na popisu 100 najbogatijih na svijetu!

Vjerovali ili ne, spanksice šeću svakim crvenim tepihom po cijelom svijetu, uključujući našim jer i besprijekorne damice poput voditeljice Fani Stipković priznaju da se koji put posluže nekom od steznih blagodati. 'Jednom sam imala pozirnu haljinu i smišljala kako je isfurati, pa sam za ispod nje u Londonu uzela neki tuba steznik boje kože. Doista je udoban, praktičan, podiže stražnjicu, stanji struk, no kako puno vježbam, još mi ne treba toliko zbog oblikovanja figure koliko mi dobro služi kod prozirnih kreacija', otkrila nam je Fani.

Popularnost steznog rublja ne jenjava, a sada ga u ponudi, barem malim dijelom, imaju i svi poznati brandovi s donjim rubljem. Žešće se s takvim novitetima ovog proljeća predstavio i Triumph s kolekcijama Shape Cool Sensation. Triumphovo rublje Cool Sensation je napravljeno od anticelulitnog materijala koji hladi tijelo, a sve to mogu i njihovi novi badići.

Američki brend donjeg rublja Maidenform također je najavio lansiranje kolekcije rublja koje oblikuje tijelo, a izgleda čak i – seksi, što sve do sada baš i nije bio slučaj. Oni su se priklonili vintage stilu, želeći oživjeti rasne ljepotice s oblinama kakve su vladale 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

Stezne gaćice Marks&Spencer


Novi 'steznici' dolaze u sve ugodnijim i prirodnijim materijalima, hlade kožu, upijaju znoj. Nemaju nijednog šava, zbog čega su i potpuno nevidljivi.

Wow push-up grudnjaci iz Lisce imaju pak ugrađenu potporu u obliku dlana za siguran i raskošan dekolte, a spomenimo i da Wonderbra svako malo na tržište iskoči s kakvom poslasticom iz steznog i push-up programa.

Spomenut ćemo i da donje rublje koje je oblikovalo tijelo sredinom prošlog stoljeća imalo svoje prednosti po kojima i danas pamtimo pin-up djevojke, ali se urezivalo, žuljalo, doslovno mučilo nositeljice. Da ne spominjemo koliko je izgledom bilo smiješno i neprivlačno! Danas je ono udobno, moderno, u bojama ili, kako kažu žene koje su ga probale, 'milina jedna'