TAJNA VITKE LINIJE

Kako slavne mame tako lako tope kilograme?

29.08.2012 u 22:36

Bionic
Reading

Mnoge slavne mame nakon poroda s nevjerojatnom lakoćom i svjetlosnom brzinom uspijevaju otopiti nakupljene kilograme i ukloniti tragove trudnoće, a mnoge je nedavno iznenadila novopečena mama Beyonce pojavivši se, mjesec dana nakon rođenja kćeri, besprijekorne linije u uskoj crvenoj haljini. Zapitali smo se tko su još te slavne supermame koje uspijevaju u kratkom roku vratiti besprijekornu liniju

Nakon što se od rođenja kćerkice Blue Ivy Carter po prvi puta u javnosti pojavila slavna pjevačica Beyonce, mnogi su ostali zadivljeni njezinom linijom na kojoj se, mjesec dana nakon poroda, gotovo nisu niti primijetili tragovi poroda. Lijepa pjevačica 7. siječnja po prvi puta je postala majka te nevjerojatnom brzinom vratila zavidnu liniju. Popularna po oblinama, Beyonce nikada nije bila klasična mršavica, no novopečena majka sve je zadivila pojavivši se na koncertu svoga supruga Jay-Z-ja u crvenoj nabranoj haljini. Tajnu Beyonceine linije još uvijek ne znamo, no kako za malenu Blue Ivy Carter brine čak sedam dadilja, zvjezdana mama sigurno ima prilično mnogo vremena za redovito vježbanje i slaganje dnnevnih menija.

Ponosna majka dvije djevojčice koje je dobila u braku sa suprugom Cashom Warrenom, glumica Jessica Alba svoje drugo dijete rodila je u kolovozu prošle godine. Vitku i besprijekornu figuru vratila je vrlo brzo, a svoju tajnu nedavno je otkrila za magazin People. Kilograme je uspješno otopila izbjegavajući masnu hranu, a njezina dijeta koju je prakticirala vrlo je slična dijeti South Beach koje se bazira na hrani s malim udjelom ugljikohidrata. Na njezinom dnevnom meniju često se nalaze riba i pileća prsa, a uporno se drži pravila da nikada ne pojede sve s tanjura. Alba je vitku liniju vratila redovitim vježbanjem s osobnom trenericom Ramonom Braganzom te je tijekom prva dva mjeseca smršavjela 11 kilograma.

Pjevačica Mariah Carey u listopadu prošle godine postala je majka blizanaca Moroccana i Monroa, a tijekom šest mjeseci nakon poroda skinula je nevjerojatnih 32 kilograma. 42-godišnja Mariah rodila je carskim rezom, tako da se duže vrijeme nije mogla posvetiti tjelovježbi, a najveću zaslugu za svoju vitku liniju pripisuje zdravoj prehrani.
U srpnju prošle godine glumica Kate Hudson postala je majka malenog Binghama. Plavokosa glumica po prirodi je vrlo vitka, no nakon trudnoće borila se s naslagama na području trbuha i struka. Uz pomoć osobne trenerice Ashley Conrad, Kate je redovito vježbala, a što se tiče prehrane, nije gladovala, već se držala pravila unošenja 1.500 kalorija dnevno. Na njezinom dnevnom meniju svakodnevno su se nalazili piletina i povrće.

Slavna supruga nogometaša Davida Beckhama, Victoria Beckham, po četvrti put je postala ponosna mama, ovoga puta djevojčice Harper Seven. Uvijek tip-top sređena i besprijekorna, Victoria je kilograme i nakon četvrte trudnoće otopila nevjerojatnom brzinom. Njezina dijeta sastojala se od pet pravila, odnosno obroka u jednom danu s minimalnim porcijama. U jednom obroku jela je hrane koliko stane u njezine ruke. Na meniju su bili sušeni losos, škampi u čiliju, sirova tuna i jaja, a potpuno je izbacila šećer. Osim toga, već je pet dana prije poroda počela manje jesti, a nakon rođenja kćeri otišla je u kuću na plaži gdje je mogla neometano vježbati.

Carla Bruni Sarkozy, supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, njihovo prvo dijete rodila je u listopadu prošle godine, a samo tri mjeseca nakon poroda u javnosti se pojavila s besprijekornom linijom. Samozatajna 43-godišnja Carla svoju tajnu nije podijelila s medijima, no sve je iznenadila svojom vikom i elegantnom pojavom.

Za zgodnim zvjezdanim mama u svijetu ne zaostaju ni naše poznate mame koje su, kako za vrijeme trudnoće, a tako i nakon nje blistale i izgledale sjajno. Djevojka Igora Štimca, Lana Bucat krajem siječnja ove godine rodila je malenog Ivana. Već nekoliko dana nakon poroda, prilikom izlaska iz rodilišta, Lana je izgledala sjajno odjevena u tajice i tuniku, tako da uopće ne sumnjamo da će vitku liniju vratiti u rekordnom roku.

Naša najpoznatija manekenka Ljupka Gojić-Mikić u studenom prošle godine po drugi puta je postala majka, a njezina djevojčica Jana dobila je sestricu. Manekenka i supruga nogometaša Mihaela Mikića sigurno neće imati velikih problema s viškom kilograma. 'Kod mene nema vojničke discipline ni idealne kilaže jer jedino što je idealno jest moj metabolizam. U svakom slučaju, hladnjak nije zaštićen od noćnih posjeta', jednom prilikom je izjavila Ljupka koja je već i prilikom napuštanja rodilišta bila prilično vitka u dugome kaputu i uskim tajicama.

Na listi novopečenih domaćih mama koje su se u rekordnom roku vratile u top formu našla se i Iva Šarić, zaručnica nogometaša Jerke Leke. Sredinom siječnja ove godine Iva je rodila je sinčića Carlosa. Kako je Iva manekenka uvijek se bila ponosna vlasnica besprijekorne linije, tako ni za vrijeme trudnoće nije dopustila da se kilogrami otmu kontroli, te su je mnogi i nazivali jednom od najljepših trudnica. iva je u trudnoći dobila 23 kilograma, a samo tri mjeseca nakon porođaja, vratila je zavidnu figuru. Na tome, kako i sama kaže, može zahvaliti dobrim genima, ali i zdravoj prehrani. Iako je ta lijepa Zagrepčanka poznata kao vrlo disciplinirana manekenka koja ništa ne prepušta slučaju, nije tako brzo smršavjela i vratila se u formu zbog modne piste, već zbog skorašnjeg vjenčanja. Naime, za nepuna dva mjeseca Iva i Jerko vjenčat će se, sa sinom Carlosom i dvjestotinjak gostiju u pratnji.