DOBITNA KOMBINACIJA

Kako seksom otopiti kalorije i smršavjeti?

04.11.2012 u 09:18

Bionic
Reading

Vjerojatno ste već čuli kako seks može biti odlična vježba te način učvršćivanja tijela, no to ne vrijedi samo za izdržljive i maštovite partnere jer seks može biti odlična tjelovježba za svakoga. Sve što trebate je naučiti nekoliko jednostavnih trikova i poteza te spojiti ugodno s korisnim

Fitnes zvan predigra
Ova vježba je i više nego jednostavna. Dok se ljubite, snažno masirajte glavu, stražnji dio vrata i ramena svoga partnera. Naime, pružanje masaže sagorijeva otprilike 80 kalorija na sat, a masaža će usrećiti vašeg partnera, tako da je ovo doista dobitna kombinacija, piše The Nest.

Intervalno vježbanje

Treneri fitnesa uvijek hvale intervalno vježbanje te ističu njegove prednosti. Naime, dodavanjem različitih vježbi koje se razlikuju i po intenzitetu (na primjer hodanje, trčanje, džogiranje, šprintanje) može se udvostručiti sagorijevanje kalorija. Stoga kombinirajte sve što vam padne na pamet, iskušajte nove poze i ne ustručavajte se preznojiti. Naime, na taj način, osim odličnog i vrućeg seksa, možete otopiti i do 385 kalorija u sat vremena.

Magična misionarska poza

Pokazalo se kako ova dobra stara poza pruža dvosmjernu vježbu. Partner koji je dolje učvrstit će mišiće na trbuhu, dok će partner gore ojačati gornji dio tijela.
Upute za žene: Kada se partner spušta prema vama, podignite kukove i zategnite trbušne mišiće. Također možete rotirati kukove na kružni način, na taj način zategnut ćete struk, ali i više uživati u seksu. Nakon nekoliko minuta vaši trbušni mišići će izgledati kao da ste napravili stotinu trbušnjaka, a nije loše niti izvoditi Kegelove vježbe, koje će osim mišića pojačati i sam užitak.
Upute za muškarce: Umjesto laktovima, podbočite se dlanovima i pokušajte ruke blago savinuti. Zadržavanjem te pozicije i pomicanjem donjeg dijela tijela za vrijeme seksa jačat ćete se prsa, ramena i tricepse.

Seks i vježbanje na stojećke
U suštini, ova poza izgleda tako da muškarac stoji i drži partnericu koja se nogama omota oko njega, stoga cijelo muškarčevo tijelo mora zategnuti mišiće kako bi održalo tu pozu. I do svi mišići tako naporno rade, broj otkucaja srca će mu se sigurno povećati, stoga će organizam sagorijevati više masnoća i kalorija. Za razliku od muškaraca, žene za vrijeme ove seks poze jačaju unutarnju i vanjsku stranu bedara.

Obrnuta misionarska poza
Umjesto klasične obrnute misionarske poze za vrijeme koje se oslanjate na koljena, učinite taj doživljaj još uzbudljivijim i zanimljivijim. Oslonite se na stopala kao da izvodite duboki čučanj, na taj način ćete jačati guzu, bokove i bedra, a povećat će se i broj otkucaja srca, tako da će organizam sagorijevati više kalorija i masti, čak njih 200 u samo pola sata.