OVO ZAPAMTITE

Kako prepoznati prave od lažnih komada Chloé

22.05.2013 u 07:00

Originalni vs lažni Chloé

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Svijet visoke mode ispašta zbog sve vjernijih krivotvorina, a u krizi je sve to još izraženije. Saznajte kako prepoznati prave od lažnih dizajnerskih komada započevši s pariškom modnom markom Chloé, jednim od najkopiranijih brendova

Za početak, znajte da se logo kompanije nikada i nikako ne mijenja u svom izgledu, to je njihov zaštitni znak. Ako kupujete online, inzistirajte na fotografiji znaka. Proučite dobro logotip na fotografiji i naučite razlikovati pravi logo Chloé od lažnog.

Što se tiče dizajnerske odjeće i obuće Chloé, modna kuća uvijek navodi samo evropske veličine, nikada nećete naći listu s veličinama za IT; UK ili US. Veliko slovo T uvijek je ispred francuske veličine, na primjer: T40, (kao što je prikazano na fotografiji), sve ostalo lažni je Chloé.

Torbe: sve autentične torbe imaju 'preplanule' kožne ručke ušivene s unutarnje strane nutarnjeg džepa. Brojevi su kodovi datuma xx-xx-xx ili xx-xx-xxx, oba su ispravna, kao što se vidi na fotografiji.

Torbe Chloé uvijek su dizajnirane od kože najviše kvalitete koja je mekana 'poput maslaca',a ovisno o modelu, može biti glatka ili naborana.

Autentične torbe imaju malo 'pohabane', bakrene ili srebrne dijelove koji su uvijek u kompletu, tako na primjer: lokot, ključevi, zakovice - sve je od istog materijala. Ako su metalni dijelovi previše sjajni, radi se o kopiji. Chloé je nedavno pokrenuo i novu liniju s crnim metalnim dijelovima.


Svi utisnuti logotipi centrirani su, ravni i simetrični, kao na fotografiji metalnog dijela. Nikada nisu nagnuti, ne variraju u veličini i nikada nisu blizu šivanih rubova.

Originalni dizajnerski artikl uvijek će biti dizajniran i završen po najvišim standardima struke, izrađen od najkvalitetnijih materijala. Ako izgleda ili miriše čudno, ili ako je loše šivan, definitivno je lažan.

Na kraju, vjerujte svojoj intuiciji, ona je uvijek u pravu!

Ove savjete s nama i vama podijelila je Katarina Meglić Ptičar, vlasnica online tregovine Ormar.hr, prve hrvatske 'preloved' trgovine u kojoj prodaju strogo autentične dizajnerske kreacije.