TOM FORD SAVJETUJE

Kako postati pravi moderni džentlmen?

25.03.2011 u 12:54

Bionic
Reading

Poznati američki dizajner Tom Ford poznat je po tome što uvijek beskompromisno vodi računa o detaljima, a u svom novom intervjuu otkriva što je potrebno imati kako biste bili pravi džentlmen

Tom Ford, slavni 49-godišnji dizajner, u intervjuu za magazin Another Man otkriva da izbor odjeće gotovo nije bitan kako

biste odavali dojam pravoga džentlmena, a ono što vam treba su dobre manire, strastvenost, želja za radom, te svakako treba izbjegavati uobraženost. Kako bi svatko imao priliku postati pravim modernim džentlmenom, Tom Ford daje i savjet u obliku pet nezaobilaznih točaka.

Kako tvrdi Ford, uvijek i u svakoj prilici morate izgledati najbolje što možete jer upravo na taj način pokazujete poštovanje prema ljudima oko sebe. Osim toga, današnji moderni džentlmen mora biti zaposlen, jer prema Fordovim riječima, ljudi koji ne rade su vrlo dosadni. Drugima ćete biti zanimljivi ukoliko ste vrlo strastveni i angažirani u onome što radite.

Iduća stvar na koju Ford upozorava su manire kojima svaki pravi džentlmen mora ovladati. Tako je vrlo poželjno otvarati damama vrata, pridržavati kaput te ustati kada netko odlazi ili dolazi. Džentlmeni nikada ne bi trebali imati predrasude te suditi ljudima zbog njihove prošlosti. Zadnji Fordov naputak odnosi se na modu, koja ipak ima određenu ulogu u životu svakoga džentlmena. Tako upozorava da džentlmenima nije dopušteno u gradu nositi kratke hlače i japanke jer je to odjeća namijenjena odlasku na godišnji odmor.