UPORNOST SE ISPLATI

Kako pobijediti celulit kod kuće?

21.05.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Smatra se da 90 posto žena ima celulit, a on se stvara zbog gotovo beskrajno dugog popisa faktora. Probajte u svoju svakodnevicu uključiti nekoliko savjeta koje donosimo i rezultati sigurno neće izostati

Topliji prijelazni mjeseci predstavljaju vrijeme kada se suočavamo s istinom u oči. U ogledalu možemo vrlo jasno vidjeti najveću izdajicu ženske ljepote – neestetske kvržice celulita. I dok muškarci nemaju problema s ovom pošasti, žene su praktički predodređene imati ga. Ovdje vam neće pomoći vapaj upomoć: 'ali moj celulit je genetski naslijedan, ne mogu si pomoći!'. Istina je da možete puno toga učiniti kako bi si pomogle!

Devet od deset žena ima celulit

Već smo davno razbili mit kako mršavice ne pate zbog celulita. Naime, smatra se da 90 posto žena ima celulit, a on se stvara zbog gotovo beskrajno dugog popisa faktora.

'Za nastanak tog neestetskog izgleda (narančine kore) ima više faktora. Na prvo mjesto svakako moramo staviti estrogen (u ovom slučaju odgovoran za slabljenje vezivnog tkiva), zatim su tu genetika, prehrana, unos tekućine, probava, fizička aktivnost, pušenje... u stvari možemo reći sam stil života. Prilikom slabljenja vezivnog tkiva, koje postaje tanje i slabije, masne stanice (imaju veću moć rasta) lakše dođu do površinskog sloja kože. Uz to gubi se elastičnost te vidimo prepoznatljiv izgled narančine kore. Pojavljuje se lošija cirkulacija, kako krvi tako i limfe, što opet dovodi do smanjenja dovoda kisika i hranjivih tvari u stanice', objasnila je poznata kozmetičarka i vizažistica Zdenka Mihelj za Ordinaciju.

Što jesti za smanjenje celulita?

Na veliku žensku sreću, na raspolaganju vam je veliki izbor koraka koje možete poduzeti kako bi celulitu stale na kraj! Vaš je izbor hoćete li se narančine kore pokušati riješiti u kozmetičkom salonu, u teretani ili kod kuće.

Kozmetičarka Zdenka Mihelj toplo savjetuje svakodnevno lagano masiranje nakon kupanja ili tuširanja, i to kremama ili uljima koja sadrže ružmarin, kadulju, čempres ili kesten. Kremu najmanje desetak minuta utrljavajte na problematične zone laganim i kružnim pokretima.

Kao i inače, naša prehrana je od presudne važnosti za zdravlje i izgled tijela. Osigurajte dovoljno hidratacije ako da pijete najmanje osam čaša vode dnevno, a svakoga dana konzumiajte svježe voće i povrće, s naglaskom na naranče, grejp, jabuke, špinat, cvjetaču, mrkvu, rajčice i avokado. Naime, ove su namirnice bogate lecitinom koji pospješuje cirkulaciju i poboljšava tonus kože.

Više pročitajte na ordinacija.hr