OD GLAVE DO PETE

Kako ove jeseni i zime nositi pletenu odjeću

06.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Znamo tajnu vune – ljeti hladi, zimi grije. Višenamjenska je, udobna je, a kao odjevni komad i savršeno izgleda. Evo kako se ove jeseni i zime nose trendovska pletiva

Možda je malčice teže rukovati pletenom odjećom s obzirom na njezinu osjetljivost, budući da se skuplja pri iole višoj temperaturi. Valja je prati jedino u hladnoj vodi i tada ćete dugo i zadovoljno uživati u njoj.

To, ali i skuplja sirovina, razlog su zašto i lanci ulične mode rijetko nude odjeću od čiste, prirodne vune. Najčešće ona ipak dolazi u mješavini s akrilom.

Nabavku skupe vune mogu si priuštiti jedino veća dizajnerska imena, poput Vivienne Westwood, koja tvrdi da je to jedan on najboljih prirodnih vlakana, višenamjenskih i udobnih. Missoni je malčice odstupio od svojeg cik-cak potpisa i eksperimentirao s vrtložnim kružnicama u moheru i kašmiru.

Da vunu možete nositi od glave do pete, pokazala je Margaret Howell – vuneni pulover i vesta preko vunenih hlača do beretke s pomponima.

Topshopove motive križeva već su isfurale britanske pomodarke Alexe Chung i Daisy Lowe, a Burberryjeve sove na kratkim vunenim puloverima pokazale su mudru stranu ove moćne modne kuće.

Pringle predlaže pulovere nešto dubljeg V-izreza, ali u neonski ružičastom moheru, a Stella McCartney oživjela je kompletiće haljina-vesta jakim bojama poput denver plave, a seksi prizvuk svemu dala - golim nogama. Ne zanemarimo ni muški spol u pletenoj odjeći, ili kao što bi to Westwood rekla: 'Obožavam zakopčane pletene veste na muškarcima, to je tako seksi!'