JESENSKI TRENDOVI

Kako odabrati savršen model torbice

22.10.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Spremate li se kupiti novu torbicu (OK, priznajemo, za to nisu potrebne prevelike pripreme), sigurno ste rastrgani između brojnih ovosezonskih trendova. Pogledajte pet najvećih trendova u svijetu torbica i odaberite model savršen za sebe!

Pogledajte pet najpopularnijih modela sezone koji su oduševili dizajnere i fashionistice, a uz pažljivo financijsko planiranje možete si priuštiti čak i više od jedne. XXL pismo torbica, multifunkcionalna vrećasta torba za šoping, retro model koji su nekad nosili liječnici, opaki kožnati komadi sa zakovicama ili dizajnerska imena – izbor je vaš!

1. XXL pismo torbice

Popularna ‘clutch’ torbica koju svaka od nas mora imati u ormaru – namijenjena prvenstveno elegantnijim prilikama (u kojima ćete je moći odložiti s obzirom na to da nema ručke), savršen je dodatak haljinama, odijelima i otmjenim kombinacijama. Ove godine malo je i ‘narasla’ – XXL clutchevi novi su 'it accessoire'!

2. Praktični 'shopper'

Otkad se prije nekoliko godina pojavio na modnim pistama, 'shopper’, kako modni svijet zove vrećaste torbe, jedan je od najpopularnijih modela torbica. Njegova glavna čar krije se u praktičnosti – ovo je torba u koju ćete, tijekom šetnje gradom, bez problema moći pospremiti sve što usput kupite. Ove sezone dizajneri su se ugledali u već kultnu dvobojnu torbu Celine, pa su strane shoppera odlučili obojiti u kontrastne boje – 'color-blocking' i torba sezone u jednom!

3. Halo, doktore?

Doktorski modeli savršen su retro dodatak. Kako samo ime kaže, svoj oblik dobile su po uzoru na torbe u kojima su liječnici nekoć nosili medicinski alat, a u našim rukama trpe sve – od lijekova do malih kišobrana i prepunih rokovnika. Ako morate odabrati samo jednu – nek’ bude doktorica!

4. Heavy metal

Iako sumnjamo da itko od poznatih modnih dizajnera u svoje slobodno vrijeme doista sluša heavy metal, ovaj glazbeni pravac itekako je vrijedan izvor inspiracije. Ulaštena koža, zakovice, šiljci i srebrni detalji skoro su neizostavan dio svakog modnog tjedna, a kad se spoje na accessoireu, znate da u ruci držite dobitnu kombinaciju, otpornu na promjenjive trendove. Nama su omiljeni modeli s ručkama i remenjem koje možete prebaciti preko ramena, no nećete pogriješiti ni s pismo-torbicom!

5. Što kaže Vogue?

Kad Vogue odredi trendove, fashionistice slijede. Ove godine njihov top tri čine klasična Chanelova torbica s lancem, crveni Valentinov clutch sa zakovicama te otkačeni Pradin geometrijski uzorak na retro modelu.