(PRE)VELIKA ODJEĆA

Kako nositi novi modni hit

31.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Preveliko, preširoko, uvrnuto i zavrnuto nosi se ove jeseni i iako zvuči suludo, lako je zavoljeti ovaj trend. Pogledajte kako su to osmislili dizajneri

Predimenzionirano je lijepo, a široki kaputi, jastučići na ramenima, hlače koje u preponama vise poput dimija i suknje u struku skupljene naoko labavom gumicom ključ su tog trenda.

Preveliki su odjevni komadi najavljeni prošle sezone, da bi s hladnim danima dobili vjetar u leđa – iz visoke su se mode u uličnu polako preselili kaputi izgubljenih ramena i silno širokih rukava, porub svega se spušta, hlače su muškobanjaste.

'Idealan izgled za samouvjerenog mangupa koji voli biti ležeran, jednostavan, strog i moderan', opisala je ovu modnu furku Lucinda Chambers, urednica britanskog Voguea. S napomenom da ova odjeća do punog izražaja dolazi, razumije se, na ženama.

Najlakši način da isfurate ovaj trend je: budite totalno stajliš i spojite dvije suprotnosti, nosite istovremeno nešto totalno preusko i nešto totalno široko. Skinny hlače i golemi kaput, primjerice.

Pogledajte ideje koje predlažu svjetski dizajneri.