ČUDESNI BALZAMI

Kako njegovati kožu u hladne dane

09.11.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Zašto svi pričaju o famoznim BB kremama? To su zapravo moćni tonirani balzami – blemish balms – koji njeguju kožu, prekrivaju nepravilnosti…

Svjetski mediji raspisali su se o novoj generaciji balzama – BB kremama, skraćenica za blemish balm ili balzam za prikivanje nepravilnosti. Za razliku od uobičajenih balzama, BB kreme su tonirane, pa ih žene koristite umjesto pudera i klasičnih toniranih krema.

U čemu je njihova tajna? BB kreme kreiraju vrlo prirodan i osvježen izgled lica. Nemaju gustu teksturu pa ne začepljuju pore, ali prikrivaju bore i nepravilnosti poput crvenila i tamnih mrlja. Komparativna prednost BB krema u odnosu na njihove srodnike, klasične tonirane kreme, krije se u naglašenim njegujućim svojstvima te u sposobnosti regeneriranja kože.

BB kreme kreiraju vrlo prirodan i osvježen izgled
Njemački izum, korejsko otkriće. BB kreme su morale proći neobičan put kako bi stekle svjetsku slavu. Moćnu formulu prve BB kreme 1950-ih kreirala je njemačka dermatologinja želeći pomoći pacijentima da prikriju crvenilo nakon kemijskog pilinga i laserskog tretmana kože. Prije 40-ak godina pojavila se na korejskom tržištu, koje je prepoznalo njihovu kvalitetu. Kao omiljene kreme korejskih glumica porculanske puti, desetljećima su najprodavaniji kozmetički proizvod u Aziji, a odnedavno su počele osvajati i Zapad. Na našem tržištu potražite Garnierovu BB kremu, Miracle Skin 5u1.

Neprikosnoveni status panaceje iliti lijeka za sve kod nas desetljećima ima omiljeni Melem. Malo koji kozmetički proizvod uživa takvo neupitno povjerenje mladih i starih, žena i muškaraca, kao balzam domaće proizvodnje za brzo zacjeljivanje raznih kožnih oštećenja.

Francuski dermokozmetički brend, koji nam je sve draži, što zbog učinkovitih proizvoda za njegu osjetljive kože, što zbog vrlo povoljnih cijena za 'apotekarski' brend, La Roche-Posay nedavno je lansirao balzam za njegu kože čitave obitelji, Cicaplast.