PONUDA U TRGOVINAMA

Kako napraviti vrhunsku domaću tjesteninu

24.01.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Danas postoje mnoga kuhinjska pomagala zahvaljujući kojima je lako i jednostavno izraditi domaću tjesteninu pa je možda došao trenutak da se i sami okušate u tome

Počevši od miksera koji imaju nastavke za izradu tjestenine pa do modlica i mašina koje izrađuju tjestenine, rezance ili špagete kakve god poželite, uz malo truda možete biti veliki majstor i uživati u vlastitim delicijama.

Vrhunski mikseri koštaju po nekoliko tisuća kuna, ali postoje jednako dobre inačice poput miksera Gorenje u Emmezeti za 500 kuna. Puno takvih miksera ima zdjelu i vagu, ali kod odabira provjerite koji su dodaci za izradu tjestenine u osnovnom pakiranju, a koji se moraju kupiti.

Za točne mjere uvijek je pametno koristiti male kuhinjske vage koje su praktične i ne zauzimaju puno mjesta, a simpatični pribor poput hvataljki za tjesteninu ili grabilice za špagete mogu jako lijepo izgledati na kuhinjskom zidu ili posudi.

Ako nemate prigodnu posudu za pohranjivanje tjestenine, to je najmanji problem, jer ih nudi svaka malo bolje opremljena trgovina. U Kiki, primjerice, nude staklene posude s poklopcem po cijeni od 99 kuna.

Jedan od zgodnih detalja za sušenje špageta može se nabaviti u dućanu s opremom za dom Home Sweet Home. Radi se o malom stalku na koji možete posložiti dulje komade bilo koje tjestenine, a stoji 319 kuna. Također je simpatičan i korisna mjerica za špagete po cijeni od 152 kune.

Osnovne stvari za ručnu izradu tjestenine, kako su to radile naše bake, imate u svakoj većoj trgovini. Tako Emmezeta nudi valjak za valjanje tijesta po cijeni već od 17,99 kuna, a mašina za izradu najrazličitijih rezanaca ili špageta košta 179 kuna.

Nakon što izradite tjesteninu možete je pohraniti u zgodne kutije i koristiti dok ne potrošite. Samo pripazite da nije na vlazi. Pogledajte našu fotogaleriju i po kakvim cijenama trgovine nude stvari za izradu tjestenine.