PRAKTIČNO I LIJEPO

Kako napraviti frizuru koju obožava i ikona tihog luksuza

17.10.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Punđa u svim svojim jednako privlačnim izvedbama, bez obzira radi li se o 'messy' ili 'strožim' varijantama, ne silazi s trona popularnosti već godinama, a fashionistice su oduševljene kako njezinom praktičnošću, tako i jednostavnim načinom na koji se može izraditi

Meghan Markle proslavila je ležernu punđu noseći je s puno stila, čime je oduševila ljubiteljice ove cool frizure koja izgleda sjajno s nekoliko pramenova puštenih oko lica. Sofia Richie Grainge također ima ultra chic punđu, i to njenu verziju koja je postala novi veliki hit.

Tzv. zaglađena punđa vrlo je elegantna varijanta omiljene frizure, a nose je mnoge slavne fashionistice, poput Hailey Bieber, Leonie Hanne, Else Hosk... Omiljena sleek bun frizura odlično se uklapa i u aktualne stilove modnog trenda o kojem svi bruje u ovom trenutku - tihog luksuza.

  • +2
Sofia Richie Izvor: Profimedia / Autor: KHROME / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Na što se odnosi tihi luksuz, koji svi obožavaju u posljednje vrijeme? On podrazumijeva neupadljive klasike te bezvremenski, elegantni i minimalistički stil... Ovaj megatrend nije osvojio samo modni segment, već se prelio i na područja interijera, ljepote i sl. A ova verzija punđe savršeno se uklapa u njega - super je elegantna i vrlo ženstvena.

Make up elegantnog stila i decentne naušnice posve su dovoljni dodaci kad se radi o ovoj profinjenoj frizuri.

Da, zalizana punđa s razdjeljkom po sredini, ili sa strane, čini se sjajnom idejom i u onim situacijama kad kosa 'odbija poslušnost', a modne influencerice imaju odličan trik kako je brzo i lako napraviti.

U ovoj situaciji ne pomaže ni neka fancy četka ili hrpa laka ili gela za kosu, već - pomalo iznenađujuće - četkica za zube!

Evo kako i vi možete napraviti ovu chic punđu u nekoliko koraka:

Korak 1: Mokru kosu začešljajte i dobro je iščetkajte.

Korak 2: Sada dodajte malo sredstva za učvršćivanje - ovisno o željama, to ne mora nužno biti gel - također možete koristiti pjenu, ulje za kosu...

Korak 3: Mokru kosu s razdjeljkom, na koju ste nanijeli gel, strogo i uredno začešljajte natrag u niski ili srednje niski rep. Ne ostavljajte nijedan pramen kose.

Korak 4: Svežite kosu u rep.

Korak 5: Vrijeme je za preciznost. Ako sitne dlake strše sprijeda, možete ih začešljati unatrag četkicom za zube te uz pomoć malo gela ili laka za kosu.

Korak 6: Je li sva kosa savršeno ukroćena? Onda je vrijeme za punđu. Da biste to učinili, jednostavno zavrnite konjski rep i pričvrstite punđu ukosnicama.

Korak 7: Konačno dolazi završna obrada: Poprskajte lakom za kosu, a svaki pramen ostat će tamo gdje mu je mjesto. Sada samo pričekajte da se kosa osuši na zraku i vaša chic zaglađena punđa je spremna.