SEDAM LAKIH NAČINA

Kako možete potpuno besplatno pomladiti kožu?

09.09.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Mnogo faktora utječe na starenje kože: sunce i pušenje su razorni za zdravlje i mladost kože. Prestanete li pušiti i nosite li kremu sa zaštitnim faktorom svaki dan, učinit ćete čuda za svoj ten, no ne zaboravite da je stres najveći kradljivac vaše ljepote. Ove vas navike neće koštati ništa, a sastoje se u tome da radite manje, a ne više nego što ste obično radili

Vjerojatno znate kako njegovati kožu na površini, ali je važno zapamtiti da je za najzdraviju kožu neophodna njega iznutra. Usvojite sedam zdravih životnih navika za sjajnu i mladu kožu pomoću kojih ćete zračiti ljepotom i uspješno se

boriti protiv stresa koji kožu zna postarati za šest i više godina, savjetuje Huffington Post

1. Duboko dišite

Klasični znak stresa je plitko, brzo disanje, duboko i sporo disanje je učinkovit način da se smirite. Disanje pomaže da zaustavite ili kontrolirate reakcije na stres.
Time ćete napraviti promjene u odnosu količine ugljičnog dioksida i kisika, u korist kisika koji vas puni energijom. Ne zaboravite da zdravlje mozga, živaca, žlijezda i unutarnjih organa ovisi o kisiku te da loša opskrba kisikom ima velik utjecaj na cijelo tijelo, iznutra i izvana.
Sporo, kontrolirano disanje temelj je mnogih istočnjačkih praksi koje imaju za cilj vratiti tijelo u uravnoteženo stanje u kojem se mogu ukloniti svi znakovi stresa.
Kad se fokusirate na disanje, ne razmišljate o drugim stvarima, a taj pomak u vašem umu pomaže uklanjanju stresa.

2. Budite aktivni

Odgovarajući na stres vaše se tijelo priprema na skok u akciju. No većinu vremena trebate samo ostati mirni. Vježbanje opušta svu nagomilanu negativnu energiju, tako da u stvarno stresnim situacijama možete ostati mirni.

Također, vježbanje potiče aktivnost leukocita, povećava razinu beta-endorfina, poboljšava raspoloženje i cirkulaciju, a sve je to dobro za vašu kožu. Beta-endorfini imaju velike antiupalne učinke koje se bore protiv hormona stresa kortizola. Ako postoji jedan čarobni način da poboljšate svoj izgled i život u cjelini, to je vježbanje.

Vježbanjem se borite protiv bolesti povezanih sa starenjem, podiže vam se raspoloženje i osjećaj ugode, povećava kapacitet pluća pa možete uzeti više kisika, potiče cirkulaciju i dostavlja hranjive tvari do stanica i kože, smanjuje upale i stres.
Zdravi sjaj koji ćete imati nakon vježbanja (ružičaste obraze koji su pokazatelj povećane cirkulacije koja njeguje sve stanice i tkiva lica) nije samo za pokazivanje.

Kad vodite ljubav, događaju se sve vrste antiaging procesa
3. Borite se protiv hrane koja vas mami

Stres čini ljude gladnima, jer kortizol šalje signale mozgu da smo gladni, pa lako posežemo za obrokom. Nažalost, kortizol signalizira da želimo slatku i masnu hranu, upravo onu koja nam neće pomoći da izađemo iz začaranog kruga stresa.

Visokokalorične, slatke namirnice ne pridonose našem zdravlju, osim što potiču neravnotežu inzulina i šećera u krvi, dovode do viška kilograma i pogoršavaju raspoloženje. Uobičajeni krivci - sladoled, keksi, slatkiši – registriraju se u centru mozga kao nagrada i tako nas potiču da još više žudimo za njima.

Sljedeće dvije strategije mogu smanjiti magnetsku privlačnost tih namirnica. Jedite puno bjelančevina kojima ćete osigurati energiju i tako se lakše boriti protiv gladi. Protein je ključan za stabilno raspoloženje, održava zdravu ravnotežu šećera u krvi i neke hormone, kao što je inzulin, drži pod kontrolom.

Druga metoda traži da popišete pet slatkih grijehova koje najčešće jedete kada ste pod stresom. Nemojte ih potpuno eliminirati u cijelosti nego pojedite samo polovicu uobičajene količine. Ponekad će vas samo zalogaj ili dva zadovoljiti.

4. Koncentrirajte se na dobre stvari

Kad se osjećate dinamično i optimistično manje ćete vjerojatno stiskati čeljust. To je jednostavan način da povećate svoj kvocijent sreće. Svake večeri napišite tri stvari koje su tog dana bile dobre i objasnite zašto. Tako ćete održavati svoj popis stvari na kojima ste zahvalni. Važno je da se usredotočite na pozitivne događaje, ljude i doživljaje koje cijenite i koji vas vesele. Vježbajte pretvaranje svog negativnog u pozitivan stav. Kada ste pod stresom, lako ćete početi razmišljati što radite krivo, pa ćete često precijeniti i iskriviti veličinu i značaj loših stvari koje vam se događaju i brzinu kojom ćete to riješiti. Preobrazba negativnih misli traži vrijeme. Možete početi pišući dnevnik dobrih stvari koje vam se događaju.

5. Produljite san

Spavanje je besplatan kozmetički lijek. Ništa ne pogoršava stres i umoran izgled kao iscrpljenost, a nedostatak sna može vas učiniti depresivnom i negativnom osobom. Kad smo nenaspavani više jedemo, konzumiramo više kofeina i ne vježbamo jer smo previše umorni.
Kao i na svaki sustav našeg tijela, kvaliteta i količina sna utječe na naš izgled.


San je još jedan besplatan kozmetički lijek
6. Uzmite time out

Većina je ljudi prezaposlena, rijetko smo u offu i gotovo nikada u prilici da ne radimo apsolutno ništa. Rijetko imamo priliku izdvojiti vrijeme samo za sebe: bez dnevnog reda, bez zahtjeva, bez planova. Zato pronađite udobno i mirno mjesto na kojem možete sjediti deset do petnaest minuta svaki dan, zaustaviti sve nemirne misli i jednostavno biti sami sa sobom.

Usporite ovako, a osigurate li svaki dan četvrt sata samo za sebe, stvorit ćete osjećaj prostora u svom životu, prekinuti staru rutinu i možda otvoriti vrata za nova rješenja za stare probleme i nove mogućnosti.

7. Mazite se ili vodite ljubav

Seks je koristan i za sjajnu kožu. Kad vodite ljubav, događaju se sve vrste antiaging procesa, a tri zavodljiva hormona šire se mozgom: beta endorfinprirodni opijat koji pridonosi osjećaju ushićenosti, prolaktin, kemijski glasnik koji zapovijeda tijelu opuštanje napetosti i daje onaj postkoitalni 'ahhhhho' te oksitocinkoji potiče osjećaj ljubavi i instinkta njegovanja druge osobe. Sva tri hormona otpuštaju se tijekom orgazma i daju osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Orgazam je vaša unutrašnja kupka ljepote.