MODNA IGRA ZA ODVAŽNE

Kako kršiti najvažnije modno pravilo i pri tom izgledati sjajno

08.08.2017 u 11:39

Bionic
Reading

Premda stilisti stalno ponavljaju kako modna pravila postoje kako bi se kršila, neke su modne zakonitosti vrlo korisne jer nam pomažu pronaći odjeću koja laska našoj figuri te izbjegavati stajlinge koji nam ne pristaju

Spajanje nespojivog odnosno miksanje različitih uzoraka zaštitni je znak poznate fashionistice Olivije Palermo koja već godinama kombinira najrazličitije dezene slažući fenomenalne outfite.  

Modna igra nespojivih uzoraka oduševljava i plavokosu Siennu Miller, takve naizgled najnevjerojatnije kombinacije uspješno nosi i američka glumica Kate Bosworth, a viđali smo ih i na Lily Collins.

Ukoliko ste spremni za modne eksperimente ove vrste, modna urednica Michelle Scanga dala je nekoliko zanimljivih savjeta.

  • +9
Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kombiniranje različitih uzorka je vrlo sklizak modni teren na kojem se vrlo lako mogu napraviti pogreške. Stoga je moj savjet ostati vjeran barem istoj vrsti tkanine. Osobno se mogu zamisliti npr. u odjeći od svile, ali različitog uzorka', kaže.

Snapped at Rebecca Minkoff #nyfw

Objavu dijeli Olivia Palermo (@oliviapalermo)

Najčešći spoj koji vidimo i na slavnim trendsetericama su kombinacije cvjetnog i prugastog uzorka s kakvima ćete zbilja teško pogriješiti.

Stilisti ističu i kako je osnovno pravilo kombinirati upečatljiviji uzorak s onim manje izražajnim, pa prugice možete upariti s cvjetnim ili leopardskim uzorkom.

Nećete pogriješiti niti ako iskombinirate odjeću različitih dezena, ali istih tonova.

Odvažite se i zaigrajte s bojama i uzorcima, jer modna pravila i postoje da se krše.