NOSTALGIJA NA CIJENI

Kako je Prada postala omiljeni dizajnerski brend pripadnika generacije Z i milenijalaca

17.08.2021 u 06:45

Bionic
Reading

Takozvani stil odijevanja Y2K ove sezone na samom je vrhuncu popularnosti, a povratak trendova koji su vladali modnom scenom početkom milenija praktički je nezamisliv bez tada najvećih 'it' torbi s dizajnerskim potpisom

Baguette brenda Fendi, Saddle brenda Dior, a naposljetku i kultni Nylon talijanske kuće Prada ključni su modeli it torbi s početka milenija koji posljednjih mjeseci uživaju ogromnu popularnost na modnoj sceni.

Počevši od najlonskog ruksaka lansiranog 1984. godine, svaki istinski ljubitelj mode u 90-ima posjedovao je crnu Pradinu torbu s detaljem trokutaste metalne pločice. Model na rame, kakav danas viđamo posvuda, lansiran je 2000. godine, da bi 18 godina kasnije bio ponovno pušten u prodaju.

Vojska it djevojaka od Belle Hadid do Kendall Jenner proteklih godina viđana je s originalnom verzijom Pradine torbe Nylon na rame, a značajan broj supermodela, zvijezdi Tik Toka i celebova posljednjih mjeseci ne može odoljeti njezinoj novoj verziji s remenom od lanca.

Poznata modna tražilica Lyst proglasila je prošle godine Pradin model Nylon na rame jednom od tri najpoželjnije dizajnerske torbe današnjice, a ogromnu popularnost uživaju njezine verzije u pastelnim i smirujućim bež tonovima te uvjerljivo vladaju stajlinzima modnih ovisnica.

Kao modni brend, talijanska Prada poznata je po dosljednom prepravljanju i referiranju na svoje prethodne kolekcije, stoga nimalo ne čudi to da su joj posljednjih mjeseci najviše skloni pripadnici generacije Z i milenijalci, čiji su ukusi i interesi izgrađeni i usredotočeni oko tehnologije i nostalgije.

Kod zumera Prada također dobro kotira zahvaljujući ekološkom aspektu koji krije njezin dizajn. Kako je ovaj talijanski brend otkrio javnosti, njihovi novi modeli torbi Nylon izrađeni su od materijala ekonila, stvorenog od odbačene plastike.

Kombinirajući staro s novim, Prada je stvorila modernu ikonu na modnoj sceni, živahnu te s ključnim osjećajem nostalgije kojem mlađi kupci jako gravitiraju.

Osim kultnim torbama od najlona, talijanska Prada privlači ih drugim komadima od ovog materijala, poput ribičkih kapa ili jakni, a s kakvima se posljednjih tjedana ne prestaju hvaliti poznate modne influencerice s Instagrama.

  • +12
Najpoželjnije dizajnerske torbe ljeta Izvor: Promo fotografije / Autor: promo