CRO A PORTER

Kako je Hippy Garden stvorio savršenu zavodnicu

18.10.2012 u 23:23

Bionic
Reading

Prva večer Cro A Portera održala se u West Gateu, a svoje su kolekcije predstavila četiri jaka imena - Hippy Garden, Sonja Lamut, Jet Lag i ELFS

Hippy Garden očarao je publiku kolekcijom koju je pratila mistična glazba malo žešćeg orijentalnog zvuka. Manekenke su nosile predivne kreacije uglavnom u crnoj boji uz tek pokoji bijeli komad i zlatne uzorke na crnoj podlozi. Na dugim haljinama seksi dubokih V-izreza nalazili su se plise detalji poput volana, dok su donji dijelovi bili izrazito lepršavi, a manekenke ženstvene.

Remenje je imalo posebnu kopču u srebrnoj boji kakve su djevojke nosile i na čelu ili oko vrata, a bez obzira jesu li bile u kožnim hlačama, prozirnim košuljama ili dugim haljina koje pomalo podsjećaju na gotiku, bile su prave zavodnice.

Nakon mističnog orijenta na red je došla Sonja Lamut koja se za razliku od Hippy Gardena odlučila za nježnije tonove. Prevladavale su plava, siva, bež i boja leda najviše u tvidu, a puno je komada imalo našivene sjajne ukrase od kristalića koji kao da su poručivali da će doći i vrijeme za snijeg. Velike mašne nalazile su se na puno komada - od vrećastog kaputa do avangardne haljine, a sve je začinila krznom u tamnocrvenoj boji te za predstojeća hladnija vremena izradila bundicu, grijač za ruke i ovratnik.

Jet Lag predstavio je mušku i žensku modu. Muškarci su nosili traperice s pojačanjima i geometrijskim umecima te jakne s po nekoliko zatvarača i velikim kapuljačama, a ženska je linija ipak bila nježnija. Geometrijski likovi definiraju haljine vrpcom stisnute u struku, ali i na ženskim jaknama nalaze se velike kapuljače. Plise na pojedinim komadima naglašava ženstvenost, a sve zajedno podsjeća na urbanu modu za mlade. Dodate li tome predimenzionirane kape sa šiltom, dobit ćete zanimljive i izuzetno nosive kombinacije.

Kolekcija jesen/zima 2012/13. modnog dvojca ELFS bavi se tematikom Rusije i inspirirana je poznatim ruskim simbolima poput votke, Putina i babuške. Nosi naziv ‘From Russia With Love’. Reviju je najavila Ana Rucner ruskom glazbom, a zatim je na pozornicu izašao maneken Vlada Vukasnović koji je u novoj kampanji ELFS-a. Uz svoje haljine već prepoznatljivog stila pomiješali su obični T-shirt, trenirke ili pamučne haljine ukrašene prepoznatljivim ruskim simbolima koji su i u igri s njihovim logom. Na kraju je publiku iznenadio poseban drveni sanduk zapakiran kao teret, a iz njega je izašla Jelena Rozga i otpjevala pjesmu 'Kazačok' specijalno za ovu prigodu.