VEZA IZMEĐU PARTNERA

Kako doživjeti zajednički orgazam

12.09.2011 u 08:24

Bionic
Reading

Seks između dvoje ljudi može biti spektakularan bez obzira na to tko prvi stigne do cilja, ali još je bolji ako do vrhunca uspijete doći zajedno, stoji u novoj studiji objavljenoj u časopisu The Journal of Sexual Medicine

Prema najnovijoj studiji istodobni orgazam povezan je s osnaživanjem veze između partnera, boljim seksualnim odnosima i sretnijim životom općenito.

'U tom se trenutku brišu individualne granice i stvara se osjećaj stvarne povezanosti', objasnio je autor studije Stuart Brody. Budući da je lakše reći nego napraviti, Women's Health piše da je da je za sreću dovoljno ako se ponekad ovako uspijete sinkronizirati s partnerom.

Priprema, pozor…

Prema istraživanjima jednog sveučilišta u Teksasu, bolji ćete orgazam doživjeti ako prethodno razmišljate o njemu. 'Očekivanje igra veliku ulogu u doživljaju vrhunca. Ako prethodno pomislite na sitne stvari koje vas uzbuđuju, poput pjesme ili nekog sjećanja, kad se poslije upustite u odnos, orgazam će biti bolji', rekao je znanstvenik Tierney Lorenz

Stoga koautorica knjige 'The Multi Orgasmic Couple', Rachel Abrams, preporučuje da već prije samog odnosa flertujete s partnerom i razmišljate kroz dan o stvarima koje vas uzbuđuju.

Ženama treba više predigre i vremena

'Orgazam kod žene započinje u njenim mislima zajedno s osjećajima i željama. Zajedno odašilju signale hormonima koji jačaju protok krvi u vagini. To znači da će biti osjetljiviji i spremni za odnos', objasnila je Rachel Abrams. Upozorila je da ne dopustite ometanje kada počnete s odnosom. Ignorirajte mobitel, TV i ostala smetala te osigurajte dovoljno vremena za sebe i partnera.

Put do vrhunca

Većina muškaraca do vrhunca može doći u samo nekoliko minuta. Terapeutkinja Diana Hoppe objašnjava da se to može gledati kao da muškarci imaju jednu sklopku, dok žene pak imaju nešto složeniju kontrolnu ploču. Dakle, ženama treba više predigre i vremena da bi došle u stanje predorgazma. Da bi se sinkronizirali, ženi su potrebni dodiri i igra, a za to vrijeme muškarac bi trebao ostati opušten. Tako stvarate šansu da postanete jednako uzbuđeni u isto vrijeme.

Stimulacija klitorisa, dodiri i maženje priprema su za vrhunac. Što ste jače uzbuđeni, to ćete bolje reagirati na njegove dodire', objašnjava Amy Cooper, autorica knjige o orgazmima 'The All-You-Need Guide to the Most Satisfying Sex You'll Ever Have'. Dodaje da žena slobodno vodi partnera svojim tijelom i pokaže mu što najviše voli.

'Dok partnerica ne dođe do trenutka kada će doživjeti orgazam, partner može probati dublje disati ili usporiti ritam', savjetuje Amy Cooper. Kada ste spremni, samo to trebate reći jedno drugom i prepustiti se užitku.