VRHUNAC LJEPOTE

Kada su žene muškarcima najljepše?

21.03.2013 u 10:24

Bionic
Reading

Muškarci otkrivaju što doista misle o vašoj sijedoj kosi, borama, starijim ženama i seksu u zrelim godinama

Muškarci vjeruju da ženska ljepota dostiže vrhunac u 29. godini, ali da su žene najzavodljivije u tridesetima, tvrdi se u novom istraživanja koje je htjelo propitati kako muškarci doživljavaju starenje žena.

Kako i žene i muškarci doživljavaju promjene u ženskom izgledu, što misle o rezultatima estetskih zahvata te postaje li seks bolji s godinama, ispitao je američki časopis Allure anketirajući više od 2000 osoba. Zanimljivo je kako žene vjeruju da je njihova ljepota na vrhuncu u 31. godini, ali se slažu s muškarcima da su u tridesetima najzavodljivije.

Rezultati istraživanja pokazuju da muškarci imaju najviše samopouzdanja i sigurnosti u krevetu između 50. i 69. godine, dok žene doživljavaju svoj vrhunac seksualnog samopouzdanja između 18. i 29.

Iako se 57 posto muškaraca i žena složilo da seks postaje bolji s godinama, samo trećina muškaraca u srednjim godinama kaže da su im privlačne žene njihovih godina.

Kada je riječ o vezama sa starijim ženama, samo je 36 posto muškaraca u dobi između 18 i 29 godina izjavilo da su im zrele žene u četrdesetima i pedesetima, takozvane cougarice, seksi.

Ispitanici među oba spola su se gotovo jednoglasno složili da su žene pod sve većim pritiskom da izgledaju mladoliko: u to vjeruje 84 posto muškaraca i 91 posto žena, koji tvrde da društvo promiče ideal mladosti i ljepote.

Razumljivo je stoga da je samo 34 posto muškaraca zabrinuto zbog znakova fizičkog starenja, dok tragovi godina brinu čak 56 posto žena.

I sijeda kosa zanimljiv je fenomen: sjedokosu ženu prati atribut 'stara', dok se muškarac koji je posijedio doživljava 'uglednim'.
Ipak, 63 posto muškaraca bojit će kosu kako bi izgledali mlađi, dok će taj motiv koristiti samo 36 posto žena.

Oko 70 posto muškaraca i žena kažu da primjenjuju neinvazivnu njegu kože kako bi usporili znakove starenja, a samo jedan posto muškaraca i žena priznalo je da se podvrgnulo estetskim zahvatima, injekcijama botoksa i laserskim tretmanima, prenosi Mail Online