BEAUTY TAJNE

Kad žene misle da su najljepše?

06.11.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Žene smatraju kako su najljepše u 29. godini života, pokazalo je novo istraživanje, a kao razlog tomu navodi se veće samopouzdanje, zaljubljivanje te stabilna veza s partnerom. Znanstvenici su također otkrili kako se žene najbolje osjećaju i izgledaju petkom, a stres i nedostatak sna pokazali su se kao glavni razlozi zašto se žene osjećaju neprivlačno

Možda su godine izbrisale rumene obraze i svjež ten koje ste imali u tinejdžerskim godinama, no čini se kako to nije prepreka ljepoti, a novo istraživanje pokazalo je kako se žene osjećaju najljepšima upravo u 29. godini života.

Iako u toj dobi većina žena još uvijek nema bore te još ne osjeća posljedice srednjih godina, razlog zašto se osjećaju najljepšima sa 29 godina leži u osjećaju samopouzdanja, višoj razini obrazovanja, zaljubljivanju te pronalasku partnera za ozbiljnu vezu, piše Daily Mail

Ono što je vrlo zanimljivo jest to da se mnoge žene osjećaju samouvjerenije bez šminke sa 29 godina, nego li u mlađim godinama. Istraživanje koje je proveo make-up brend St. Ives otkrilo je kako razina samopouzdanja raste i pada ovisno o danima u tjednu.

Tako je upravo petak 'najljepši dan' u tjednu žena, a trećina kaže kako se najljepšima osjećaja petkom u deset ujutro. Znanstvenici kažu kako je ključni sastojak za ljepotu dovoljno sati sna, a gotovo dvije trećine žena kažu kako se najmanje lijepima osjećaju kada su umorne.

Istraživanje je također pokazalo da se žene najljepšima osjećaju na dan diplome, svog vjenčanja, na odmoru ili dok su trudne. Svaka osma žena kaže kako se osjeća lijepom nakon vođenja ljubavi, a tri posto žena najprivlačnije se osjeća na poslu.