TEEN VREMEPLOV

Jeste li znali ovo o Maji Šuput?

20.04.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Pjevačica Maja Šuput rado je otkrila zanimljive stvarčice o sebi kad je bila tinejdžerica. Koje? Saznajte u intervjuu koji slijedi

Što ste slušali tada, tko su vam bili idoli?
Slušala sam tada svašta, Plavi orkestar, Magazin, Balaševića... Bila sam totalno zaluđena Balaševićem. Išla sam na sve njegove koncerte kad bi ih održavao, zbilja sam bila oduševljena njime. Zapisivala sam tekstove njegovih pjesama, razmišljala o stihovima, a pola, naravno, tada nisam ni shvaćala. To je bila takva faza - sasvim drukčije nego što danas pjevam na pozornici.

Omiljena serija/film?

Pa svi smo bili ludi za 'Beverly Hillsom' i 'Melrose Placeom'.

Kako ste tada izgledali? Jeste li eksperimentirali s nekim subkulturama?
Totalno drukčije nego danas! Nisam bila ni pankerica, darkerica ni rokerica, ali definitivno nisam bila ni šminkerica. Imala sam dugu kosu koju nisam htjela češljati jer mi je to bilo prešminkerski. Nisam nosila štikle, samo ravne cipele. Nisam se ni šminkala, furala sam se kao neki dečkić. Ma bila sam prava baraba! Nisam imala tetovaže ni pierceve. Ali zato sam s kosom stalno eksperimentirala, a budući da mi je mama frizerka, stalno smo nešto izvodile! Farbala sam se u crveno, s nekakvom pjenom koja se ispirala, ali to sam stalno stavljala iako bi se držala jedva dva pranja. I minival sam često radila. Imala sam sve moguće frizure.

Kako ste se slagali s roditeljima?

Normalno, kao i svaka tinejdžerica. Bila sam dosta poslušno dijete. Naravno, oko izlazaka smo stalno nešto pregovarali. Radila sam uvijek neke spačkice, ali ništa strašno, iako sam imala energije za troje. Ne sjećam se da sam napravila neku veću grešku. Nije bilo sa mnom velikih problema. Osim tih klasičnih tinejdžerskih.

256508,256509,256458,256396Kakav ste bili učenik?
Bila sam vrlodobar učenik. Najgora mi je bila matematika kao i većini, a omiljeni predmet bio mi je engleski jezik. Jezici mi inače dobro idu. Općenito, nisam imala nekakvih velikih problema u školi.

Gdje ste tada izlazili?

Osim klasičnih tuluma vikendom kod nekoga doma, a to je bilo dosta često, izlazila sam tad i u jedan disko na Savici gdje sam živjela tada, zvao se Dallas. Izlazili smo stalno tamo, a bio mi je i blizu. Svakog vikenda sam bila vani, nije bilo nikada da sam ostala doma.

Najveći modni promašaj kojeg se danas sramite?
Jooj, pa imala sam ja gomilu promašaja! Trebala bih malo pregledati fotke da se podsjetim. Naravno da ih je bilo. Sad se samo pitam što mi je to trebalo (smijeh).

Najbolja uspomena iz teen doba?
Možda moj prvi nastup, išla sam tad u drugi srednje i počela sam se baviti plesom. Plesala sam za Velinu i svaki vikend smo išle na koncerte, ja sam bila njezina plesačica. Bilo je super jer sam bila do jutra vani, ali sam zapravo radila i zarađivala džeparac. To mi je bilo jako zabavno jer sam se odlično zabavljala. Putovala sam s najboljom prijateljicom i jednim plesačem. Uvijek bi nam opravdali sate u školi, imali smo love, zabavili bismo se, bilo nam je stvarno super!

ako je izgledao vaš prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?
Bila sam u dugoj vezi s jednim dečkom, oko tri i pol godine, ali ne sjećam se da je bilo nekih jako bolnih trenutaka. Pretpostavljam da je bio zamijenjen (smijeh).

Kakvi su vam se dečki tada sviđali?
Nisam imala poseban tip dečka koji mi se sviđa, a nemam ga ni danas. Shvatila sam još kao klinka da izgled nije bitan, već osobnost. Važno mi je da je inteligentna osoba s kojom mogu pričati, a onda da je duhovit, da se voli šaliti, da ima energije, da je uvijek za akciju... Nikad nisam voljela negativne osobe ili pasivce.

Vaše prvo pijanstvo?
Uh, u Sloveniji, imala sam 14, 15 godina... Sjećam se da sam pila pivo na tom jednom tulumu, to je bilo moje prvo pijanstvo.

Jeste li u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?

Da, s nekima sam i danas u kontaktu. Ima nas nekolicina koji smo bili društvo, čujemo se, vidimo se i posjećujemo čak i danas. Baš smo bili super trupa, razred za poželjeti. Jako smo bili složni. Mi smo u školu išli i kad smo bili bolesni, toliko nam je bilo dobro.

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali samoj sebi?
Ne žalim za ičime. Nisam radila nikakve velike greške. Sve je bilo super i ništa ne bih promijenila.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?

Tinejdžeri danas izgledaju puno odraslije nego mi. Mi nismo nosili minice ni štikle. Puno ranije sazrijevaju, opušteniji su, sve im je lakše, dostupnije. Sve je danas puno drukčije. Mi smo bili neka mirnija generacija, rekla bih.

Najveći problem koji vas je tada mučio?
Mučile su me malo i akne, danas se toga nerado sjećam. Bila sam grozna u svim sportovima, najsporija u trčanju, nisam se proslavila na tjelesnom... Evo, to me tada mučilo.

Jeste li imali problema s bullyingom vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?

Ne, nisam bila izložena tome, toga kod nas uopće nije bilo. Djeca bi to trebala reći profesorima, roditeljima, ravnatelju škole, obavezno moraju potražiti pomoć. Najgore se ići fizički obračunavati jer se nasilje nikako ne treba rješavati nasiljem, obavezno se trebaju posavjetovati s nekim tko im može pomoći.