LJETNI HIT

Jeste li za široke bermude umjesto suknjica?

02.06.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Oživljeni trend sedamdesetih, koji će dominirati aktualnom proljetnom i ljetnom sezonom, osim trapezica i cvjetnih maksi haljina donosi i već pomalo zaboravljene široke bermude koje lako možemo zamijeniti za lepršave suknje

Ne dajte da vas preplaše te široke udobne hlačice koje najviše pamtimo po zlu, sjećajući se groznih šarenih modela kojih se neki stereotipni stariji turisti nisu uspjeli riješiti od trenutka kada su prvi put predstavljene na modnoj sceni.

Na modnim pistama koje su najavljivale trendove za sezonu proljeće/ljeto 2011. brojni dizajneri, među kojima i Stella McCartney, Marc by Marc Jacobs i Bottega Veneta u svojim su kolekcijama predstavili vrlo poželjne modele bermuda, a svoje mjesto našle su na policama popularnih lanaca dućana trendi odjeće.

Nove 'stare' široke bermude mogu izgledati itekako poželjno i sofisticirano, naročito u poslovnom izdanju, u kombinaciji sa sakoom. U tom slučaju bermude mogu odlično zamijeniti suknje, a kako je riječ o hlačama, moći ćete se osjećati slobodnije i manje sputano.

Široke bermude dolaze u raznim stilovima i dužinama, visoko su krojene u struku i otkrivaju koljena, a neke i dio bedara. Ako ih se nosi na 'ispravan' način, ove bermude mogu biti zaista praktična alternativa za ljetna suknje. Najbolje ih je kombinirati s usko krojenim gornjim dijelom, a osobito s naglašeno strukiranim sakoom. Dobro će izgledati i u kombinaciji s uskim topićem bez rukava. Noge izdužite štiklama ili platformama, ovisno je li riječ o dnevnom, ležernom ili poslovnom ili pak o večernjem izdanju.