MUŠKARCI NA TESTU

Jeste li alfa mužjak?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.05.2011 08:14
  • Objavljeno 26.05.2011 u 08:14
par ljubav krevet

par ljubav krevet

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Oni su kul. Oni su sigurni. Ušeću u prostoriju i svi će ih primijetiti. Kada govore, drugi slušaju. Muškarci se vole družiti s njima, žene žele izlaziti s njima. Prirodni su vođe. Provjerite u deset točaka jeste li i vi alfa mužjak

Svijet koji se mijenja stalno predstavlja priliku za alfa mužjaka. Drugi možda doživljavaju promjene kao krizu, alfa mužjak je tada u svom prirodnom elementu. Voli pobjeđivati. Prihvatit će borbu kad je to potrebno i samo ako je potrebno: alfe nisu siledžije i nasilnici. Neće oklijevati da uđe u sukob s daleko većim, jačim, boljim od sebe, ako je razlog ozbiljan.

Standardne psihološke definicije nisu pravedne prema alfa mužjaku: on dominira poviješću, a karizma alfa mužjaka gurala je svijet naprijed. On je samostalan, samopouzdan i često autodestruktivan. S njim ste ili protiv njega. Inteligentan je, ali i strašno bahat, ima karizmu, ali i talent za samopromociju. Drugi kopiraju njegov stil, govor i izgled, on ne kopira nikoga.

Postoje ipak neke stvari koje alfa mužjak nikad neće napraviti. Provjerite jeste li prava alfa?

1. Dopustit ćete da ona plati večeru.

Alfa mužjak pazi na svoju ekipu. Ako žena pokušava izvaditi novčanik, on uzima račun i kaže: 'Ja ću to srediti.' Kraj rasprave.


2. Nikad se ne ispričavate, čak i kad ste u krivu.
Alfa mužjak nema problema s priznavanjem pogreške. Jednostavno kaže da je bio u krivu i ispriča se. Pokušat će, ako je moguće, ispraviti pogrešku.

3. Ulizujete se vođama i tražite njihovo odobrenje i pohvalu.
Ulizivanje ne poznaje. On je vođa.

4. Tračate…
... svog šefa, svoje prijatelje, svoju djevojku, svoje bivše žene. Ističete rado tuđe propuste i slabosti, to vam je uvijek dobra prilika za podsmijeh. Alfe nikad neće izdati svoju ekipu. Zna da frajer nije veći ako ističe da su drugi manji.

5. Paničarite u krizi
Prirodni element alfa mužjaka je promjena. To mu je, jednostavno, zanimljiv izazov. Suočen s krizom on postaje hladan kao špricer, brzo analizira situaciju, djeluje odmah i odlučno jer zna da vremena nema napretek.

6. Brzopleti ste u akcijama. Ne promišljate poteze.
Alfa mužjak, naravno, može djelovati brzinom munje, ali uvijek promisli svoj potez, pa tek onda djeluje. Nikada se neće dati stjerati u kut i onda udarati u svim smjerovima.

7. Krivite druge.
Alfa mužjak preuzima odgovornost za svoje postupke.

8. Lažete…
... svom šefu, svojim prijateljima, svojom djevojkom. Alfa mužjak nije lažljivac. On je strejter.

9. Izdat ćete kolegu da biste napredovali.
Alfa mužjak nikada neće iznevjeriti člana svog čopora.

10. Provocirate sukobe.
Alfa nikada ne provocira, borit će se samo ako je potrebno i ako procijeni da je sukob nužan. S obzirom na to da ima žestoku narav, ima dobre šanse da će pobijediti.

Onda, jeste li alfa ili ne?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi