Gastronomska manifestacija Good Food Festival Dubrovnik 2014. nudi bogat program kojim je obuhvaćeno ono najbolje što Dubrovnik u gastronomskom smislu nudi ove jeseni. Ovaj novi jesenski događaj, svojevrsnu dopunu turističkoj ponudi grada, osmislila je i realizira Turistička zajednica grada Dubrovnika, a održat će se od 23. do 26. listopada
Festival je temeljen na bogatoj dubrovačkoj tradiciji, organski uzgojenim namirnicama, domaćim specijalitetima i sjajnim kreativnim chefovima koji na suvremen način oblikuju gastronomsku ponudu i čije će se delicije kušati u dvadeset i osam dubrovačkih restorana.
Manifestaciju će u četvrtak 23. listopada na Stradunu otvoriti tradicionalni događaj Dubrovačka trpeza. U naredna četiri dana Humanitarna udruga DEŠA organizira tradicionalne radionice izrade bruštulanih mejndula, arancina, džema od ljute naranče, kontonjate i mantale. Predstavit će se i jedno od nekoliko ovogodišnjih izdanja dubrovačkih kuharica na engleskom jeziku pod nazivom 'Dubrovnik Table' autorica Katije Živković i Mije Erak. Organizira se i Festa od palačinaka za najmlađe i sve koji uživaju u ovom slasnom desertu uz klaunove, glazbu i face painting. Turisti će biti u prilici obići staru gradsku jezgru na sasvim poseban način – agencija Dubrovnik Story nudi 'Eat&Walk' turistički obilazak putem kojega se posjetitelji upoznaju s dubrovačkom poviješću, tradicijom i gastronomijom.
Želite li večerati s poznatim chefom, prava prilika za to je u subotu 25. listopada, kad u hotelu Hilton Imperial gostuje poznati hrvatski chef Mate Janković koji priprema jelovnik od pet sljedova uz posebno vino uz svaki slijed. Njegov jelovnik predstavlja spoj kontinentalne i jadranske Hrvatske i zasigurno će biti pravi gastronomski užitak za posjetitelje.
Odličan gastronomski doživljaj također vas očekuje u nedjelju u Tovjerni Sesame, a vlasnica i šef restorana Marina Žibert Ercegović otkrit će vam 'Druge načine pripreme ribe'. Za ljubitelje slastica i one koji će to tek postati osmišljena je tiskana mapa za sladokusce s petnaest slatkih specijaliteta dubrovačkih restorana, kafeterija i slastičarnica, pa se tu nalaze smokve u prošeku, torta od rogača, sladoled od ljute naranče, torta od skorupa, čokolade, naranača, mjendula, a Stonska torta od makarula po receptu restorana Kapetanova kuća bit će i posebno predstavljena u petak 24. listopada.
Slatka popodneva u Imperialu, dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara, zanimljivi filmski program Kinematografa Dubrovnik – sve će to začiniti dane dubrovačke dobre hrane, prvi Good Food Festival Dubrovnik 2014, čiji kompletan program možete preuzeti ovdje