za predivan vrt

Jeftina i efikasna metoda: Stručnjaci otkrili kako se riješiti korova između cvijeća

22.06.2023 u 20:21

Bionic
Reading

Stručnjaci su otkrili kako pomoću upotrebe novina možete osigurati neometan rast cvijeća, bez pojave upornog korova

Korov se može javiti u vrtu tijekom cijele godine, no najčešće raste u proljeće i ljeto. Upravo je to period u kojem želimo uživati u svom vrtnom cvijeću, pri čemu upravo neuredan korov kvari dojam i narušava pogled.

Postoji mnogo načina da ga se riješite, od čupanja rukama (što može biti vrlo zahtjevan posao) do polijevanja vrućom vodom i raznim sredstvima, no stručnjaci su iznijeli i manje poznati prijedlog, a koji je efikasan i neće uništiti obližnje biljke.

Vrt bez korova Izvor: Profimedia / Autor: tportal

Riječ je o upotrebi novinskog papira, koji je uz to porozan pa će doprinijeti rastu drugog vrtnog cvijeća u njegovoj neposrednoj blizini.

'Upotreba novina jeftin je i efikasan način da uklonite korov iz vrta te prevenirate njegov rast. Blokirat će svjetlost i tako spriječiti rast nepoželjnih biljaka', objasnio je stručnjak za održavanje vrtova William Mitchell i opisao postupak:

'Jednostavno postavite novine na dio zemlje na kojem želite spriječiti rast i pripazite da vam ne ostanu prazni prostori između papira. Potom ga zalijte kako bi se sljubio sa zemljom. Dodajte sloj malča i ponovno obilno zalijte.'

Tako ćete donji sloj obogatiti vlagom, no zemlja na ovom području neće biti plodna za rast korova. Zbog biorazgradivosti, sloj novina potrebno je zamijeniti za nekoliko tjedana.